Συνάντηση Πατριάρχη Ιεροσολύμων με τον Μητροπολίτη Ουκρανίας Ονούφριο

Loading...


Την προσκυνηματική του θεωρία στους Αγίους Τόπους συνοδευόμενος από κληρικούς και λαϊκούς από την Ουκρανία πραγματοποιεί από 2 Ιουνίου 2015 ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Την ημέρα μνήμης των Αγίων Θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, στις 3 Ιουνίου, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ονούφριος παρακάθησε στη δεξίωση, την οποία παρέθεσε στην Μεγάλη Αίθουσα του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων προς τιμήν της Ουκρανικής αντιπροσωπείας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων και Πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλος Γ’. Επίσης παρέστησαν κληρικοί και μοναχοί μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος, μέλη της ἐν Ιεροσολύμοις Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής.

Προσφωνώντας τον Μητροπολίτη Ονούφριο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Θεόφιλος αφού ευχήθηκε καλό προσκύνημα, εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τόνισε ότι προσεύχεται υπέρ ταχείας εγκαθιδρύσεως ειρήνης στην Ουκρανία.

Αντιφωνώντας ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Ονούφριος ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητος για τις καλές ευχές και προσευχές υπέρ της Ουκρανίας και του λαού της.Ετικέτες