Πατριάρχης Μόσχας: «Ο λαός μας είναι ακόμη θρησκευτικά αναλφάβητος»

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος εμφανίστηκε βέβαιος ότι η θρησκευτική εκπαίδευση θα μπορούσε να εμποδίσει την εξάπλωση του εξτρεμισμού στη Ρωσία.

Δήλωσε μάλιστα πεπεισμένος ότι λόγω των κενών σε αυτόν τον τομέα οι κάτοικοι της χώρας δεν μπορούν να έχουν μια πνευματική αντίσταση απέναντι στους εξτρεμιστές.

Μιλώντας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι η εκπαίδευση στην ορθόδοξη θρησκευτική κουλτούρα από την παιδική ηλικία, διαμορφώνει σε κάθε άτομο μια θετική στάση απέναντι στα άλλα θρησκεύματα.

«Ο λαός μας παρά τις μεγάλες προσπάθειες είναι ακόμη θρησκευτικά αναλφάβητος» είπε και συμπλήρωσε «Δεν έχουμε κανένα σύγχρονο ήρωα»

Μιλώντας ο Πατριάρχης στο πρακτορείο ITAR-TASS ανέφερε πως από την θετική ψυχολογία των χαρακτήρων είναι που σχηματίζεται η στάση του έθνους. 

Υπερασπιζόμενος το θεσμό της οικογένειας τόνισε πως δεν πρέπει να ζουν οι Ρώσοι «σύμφωνα με το νόμο της σάρκας»  «Τότε ποια οικογένεια;» αναρωτήθηκε σχετικά και συμπλήρωσε «Στη συνέχεια, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα. Πρέπει να έχουν σωστές βάσεις και να μεταφέρουν στα μυαλά της νεολαίας τα ιδανικά στα οποία στηρίζεται η οικογένεια.»Ετικέτες