Πατριάρχης Μόσχας: Η Δυτική Ευρώπη βιώνει ηθική καταστροφή

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος έχει περιγράψει την απομάκρνυση της Δύσης από τις χριστιανικές ηθικές αξίες ως «καταστροφή».

«Ξέρουμε τι τεράστιες προσπάθειες σήμερα γίνονται για την αυθεντική κατανόηση του Θείου ηθικού νόμου από τους Χριστιανούς. Και ξέρουμε τι καταστροφή λαμβάνει χώρα στη Δυτική Ευρώπη και γενικά σε όλο τον πλούσιο αμερικανικο-ευρωπαϊκό κόσμο», είπε ο Πατριάρχης στο κήρυγμά του στην εκκλησία της Μαρίας της Μαγδαληνής στο Ναλτσίκ την Κυριακή.

«Πολλοί Χριστιανοί στη Δύση ξεχνούν τις ρίζες τους, δικαιολογούν την αμαρτία, όχι μόνο εντός της κοινότητάς τους, αλλά επίσης υποστηρίζουν αμαρτωλούςς νόμους που δικαιολογούν την αμαρτία,» είπε ο Ρώσος Πατριάρχης

«Τίποτα από αυτά δε συμβαίνουν στη χώρα μας, γιατί και οι δύο, ορθόδοξοι χριστιανοί και μουσουλμάνοι. δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν με τους νόμους που διαφωνούν με το θέλημα του Θεού και με το Θείο ηθικό νόμο. Αυτή είναι η βάση μας, η οποία είναι ο λόγος που έχουμε οικοδομήσει τα θεμέλια για την συνύπαρξη μας ‘, είπε.