Παρέμβαση Κύριλλου για την κρίση και το ρούβλι

Loading...


Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος στη συνέντευξή του για τα  Χριστούγεννα στον τηλεοπτικό δίαυλο «Ρωσία 1», δήλωσε ότι οποιαδήποτε κρίση στην κοινωνία είναι συνέπεια της πνευματικής αγωνίας του ανθρώπου και της κοινωνίας.

«Είμαι βαθύτατα πεπεισμένος ότι η βάση όλης της κοινωνικής κρίσης είναι η ηθική πτώση του ανθρώπου. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι αλήθεια που διπλασιάζονται και πολλαπλασιάζονται και οδηγούν στην κοινωνική και πολιτισμική κρίση », – δήλωσε ο Πατριάρχης Κύριλλος.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, δήλωσε ότι η υπέρβαση του κακού συνεχίζει όχι μόνο σε περιόδους κρίσης, αλλά και στην καθημερινή ζωή, η οποία απαιτεί, σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου,  να είμαστε ενδεδυμένοι τον μανδύα της δικαιοσύνης και της αλήθειας.

Περί της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου

 

Ο Πατριάρχης Κύριλλος επίσης ζήτησε από τους Ρώσους παρασκευαστές να μην ανεβάζουν τις τιμές των προϊόντων.

«Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να δραματοποιήσουμε την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας. Η αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας δεν μπορεί να ΄χει ριζικό αντίκτυπο στην ευημερία των Ρώσων πολιτών. Οι περισσότεροι άνθρωποί μας δεν θα επηρεαστούν από τη συναλλαγματική ισοτιμία, εκτός αν οι δικοί μας παραγωγοί, κατασκευαστές κλπ καθορίσουν στα κρυφά τις τιμές  με φόντο την αλλαγή της συναλλαγματικής ισοτιμίας,» είπε ο Πατριάρχης και συμπλήρωσε Η κυβέρνηση και όλα τα άλλα όργανα που υποτίθεται ότι παρακολουθούν την κατάσταση παίζουν μεγάλο ρόλο σε αυτό»,

Χαρακτήρισε επίσης την συναλλαγματική ισοτιμία «μια παροδική αξία «, η οποία διαμορφώνεται υπό την επίδραση πολλών παραγόντων που δεν σχετίζονται άμεσα με την οικονομία.

«Και ποιος ξέρει την τιμή του δολαρίου; Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι η τιμή είναι απολύτως συμβολική», είπε.

Ο ηγέτης της Ρωσικής Εκκλησίας δήλωσε πεπεισμένος ότι η ιστορία γύρω από την πρόσφατη συναλλαγματική ισοτιμία δίνει στη Ρωσία μια μοναδική ευκαιρία για να αλλάξει προς το καλύτερο.

«Είναι καιρός να στραφούμε προς την πραγματική οικονομία» είπε μεταξύ άλλων.Ετικέτες