Ο Πούτιν σκοπεύει να προσελκύσει τον Πατριάρχη Κύριλλο στη ρύθμιση της σύγκρουσης στην Ουκρανία

Loading...


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμιρ Πούτιν σκοπεύει να παρακαλέσει τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλο να συμμετέχει στη διδικασία ρύθμισης της κατάστασης στην Ουκρανία, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

«Νομίζω ότι όλοι εμείς πρέπει να το βάζουμε ως στόχο, θα παρακαλέσω τον Πατριάρχη να συμβάλει όσο το δυνατόν στην ειρήνευση αυτή «, είπε ο Βλαδίμιρ Πούτιν στη συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο και εκπροσώπους των Ορθόδοξων Εκκλησιών στη Λάβρα του Αγίου Σεργίου και της Αγίας Τριάδας.

 

Υπογράμμισε ότι όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσουν άμεσα τις πολεμικές επιχειρήσεις και να περάσουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

«Βασιζόμαστε ότι στο έδαφος της Ουκρανίας πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να κυριαρχήσει η ειρήνη, πρέπει όσο γίνεται πιο γρήγορα να δημιουργηθούν άμεσες επαφές μεταξύ όλων των αντιμαχόμενων πλευρών «, είπε ο επικεφαλής του κράτους.

Πρόσθεσε ότι στη Ρωσία με μεγάλη ανησυχία και λύπη παρακολουθούν τα συμβάντα στο έδαφος της Ουκρανίας. «Είναι τρομερός, είναι τραγωδία «, υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

«Ζούμε σε μια περίπλοκη εποχή. Δυστυχώς, στο διεθνή στίβο και στον πνευματικό τομέα, στον ηθικό υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να ξεπερνούμε, μπορούμε όμως να το κάνουμε μόνο ακολουθώντας τις ιδέες τις οποίες στα χρόνια του διατύπωσε ο Άγιος Σέργιος του Ράδονεζ ο οποίος καλούσε στην ενότητα και την αγάπη. Μόνο η αγάπη και η ενότητα μπορούν να μας σώσουν «, είναι πεπεισμένος.

Η δήλωση έγινε στη συνάντηση με τον Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους ιεράρχεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας που έφτασαν στους εορτασμούς των 700 χρόνων του Αγίου Σεργίου του Ράδονεζ. Ο Βλαδίμιρ Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι το παράδειγμα του Αγίου μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση όχι μόνο των πνευματικών, αλλά και των πολιτικών προβλημάτων στην εξωτερική πολιτική.

Με τη σειρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε ότι προσεύχεται να μην υφίσταται κανένας διάκριση ούτε από την άποψη της θρησκείας, ούτε από την άποψη των πολιτικών ή φιλοσοφικών πεποιθήσεων.

Ο επικεφαλής του κράτους επισκέφτηκε το Ναό της Αγίας Τριάδας που κατασκευάστηκε στον τόπο της ταφής του Αγίου, συμμετείχε στη δέηση και προσκύνησε το βασικό ιερό κειμήλιο της Μονής, στα λείψανα του Αγίου Σεργίου και επισκέφτηκε το κελί του. Όπως είπε στον Πρόεδρο ο Πατριάρχης, σ’ αυτό ακριβώς το κελί στον Άγιο ενεφανίσθη η Υπεραγία Θεοτόκος λίγο πριν από το θάνατό του που του υποσχέθηκε ότι θα προστατεύει τη Μόνη.Ετικέτες