Ο Κιέβου Ονούφριος από τη γενέτειρά του: «Να αγαπάτε όσους σας αγαπούν, αλλά και όσους σας βρίζουν» (ΦΩΤΟ)

Loading...


Κατά τη διάρκεια επισκέψεώς του στις δυτικές Μητροπόλεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, ο Μητροπολίτης Κιέβου κ.Ονούφριος βρέθηκε στη γενέτειρά του, το χωριό Κορίτνε της περιοχής Μπουκόβινα.

Εκεί, συνομίλησε με αρκετούς συγχωριανούς του και βέβαια κεντρικό σημείο συζήτησης είναι η ένταση που υπάρχει στη χώρα και οι επιθέσεις που δέχονται από τους σχισματικούς.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η ειρήνη και η χάρη του Θεού απαιτεί μόνο ένα πράγμα, να είμαστε με το Θεό. Εάν ένα άτομο χτίζει τη ζωή του με τους θείους κανόνες και νόμους, η ειρήνη του Θεού θα έλθει σε αυτόν τον άνθρωπο, στην οικογένειά του και σε ολόκληρο το έθνος.

«Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όσον αφορά τον εαυτό μας. Ας διατηρήσουμε την πίστη μας την ακεραιότητα, ας προσπαθήσουμε να ζήσουμε με πίστη, και ο Θεός θα μας στείλει την ειρήνη. Αν βυθιστούμε στην άβυσσο των ανθρώπινων παθών, το μίσος, τη σύγκρουση, τότε φυσικά θα οδηγηθούμε στον όλεθρο», είπε ο κ.Ονούφριος

Ο Μακαριώτατος κάλεσε όλους να κάνουν υπομονή έναντι των δοκιμασιών και συμπλήρωσε: «Να προσεύχεστε και να δείχνετε αγάπη σε όλους, τόσο σε αυτούς που σας αγαπούν, όσο και αυτούς που σας βρίζουν».

Ο κ.Ονούφριος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο της μητέρας του, αλλά και σε αυτό του πρώτου εφημερίου του χωριού, ενώ επισκέφθηκε ηλικιωμένους στα σπίτια τους.

1301kiev (1).jpg
1301kiev (2).jpg
1301kiev (3).jpg
1301kiev (4).jpg
1301kiev (5).jpg
1301kiev (6).jpg
1301kiev (7).jpg
1301kiev (8).jpg
1301kiev (9).jpg
1301kiev (10).jpg
1301kiev (11).jpg


Ετικέτες