Ο Βολοκολάμσκ Ιλαρίων για το αεροπορικό δυστύχημα: Ανθρώπινα λείψανα εκτεθειμένα όσο οι διάφορες πλευρές αντιπαρατίθενται

Loading...


Σε όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με την ευλογία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου αδιάκοπα πραγματοποιούνται προσευχές για την ειρήνη στην Ουκρανία.

«Πρέπει να προσευχόμαστε ειλικρινά να σταματήσει η εμφυλιακή σύγκρουση, γιατί κάθε μέρα στην ουκρανική γη άνθρωποι πεθαίνουν,» – είπε σε χθεσινή ομιλία του ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ.

 Κατά τη διάρκεια της Θείας λειτουργίας στον καθεδρικό ναό του Μόσχαςο κ. Ιλαρίων είπε:

«Αυτή την εβδομάδα έχουμε όλοι ακούσει την τρομερή είδηση ​​για το αεροπορικό δυστύχημα με σχεδόν τριακόσιους επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Τα απομεινάρια του αεροσκάφους αυτού είναι τώρα στο έδαφος, το οποίο δεν ελέγχεται από τις αρχές του Κιέβου. Διάφορες δυνάμεις επιχειρηματολογούν για το ποιος θα πρέπει να διερευνήσει τα συντρίμμια του σκάφους. Ο ΟΑΣΕ αναφέρει ότι δεν του επετράπη η πρόσβαση εκεί, η Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ ισχυρίζονται το αντίθετο: ότι επέτρεψε σε όλους, αλλά οι ειδικοί δεν πάνε εκεί. Οι δυτικές δυνάμεις λένε ότι η έρευνα και η αφαίρεση των συντριμμιών από τη σκηνή της τραγωδίας θα πρέπει να αναληφθεί από το Κίεβο αρχές και οι αρχές του Κιέβου εκεί δεν έχουν πρόσβαση.

Ως αποτέλεσμα, για αρκετές μέρες κάτω από τον καυτό ήλιο είναι ανθρώπινα λείψανα και τα συντρίμμια του αεροσκάφους, όσο οι αντιμαχόμενες πλευρές αντιπαρατίθενται και σε διάφορες χώρες, οι συγγενείς των νεκρών, είναι σε κατάσταση σοκ και τρόμου, συνεχίζοντας να περιμένουν τα νεκρά σώματα των αγαπημένων τους προσώπων, που θα πρέπει να παραδοθουν και να θαφτούν.

Αυτές είναι οι πολύπλοκες καταστάσεις που σχετίζονται με τον εν εξελίξει εμφύλιο πόλεμο, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι κάθε συμβαλλόμενο μέρος τις χρησιμοποιεί για να ρίξει κατηγορίες εναντίον της άλλης πλευράς. Μόνο η χάρη του Θεού μπορεί να δώσει εντολή στους πολιτικούς αρχηγούς για την πορεία της συμφιλίωσης».

 Ετικέτες