Οι Ουκρανοί μπλοκάρουν την επίσκεψη του Ρώσου Πατριάρχη στη χώρα τους

Loading...


Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πληροφοριών και ανάλυσης του Συνοδικού Τμήματος πληροφοριών του Πατριαρχείου της Μόσχας Βαχτάγκ Κιπσίτζε δήλωσε ότι οι δηλώσεις του υπαλλήλου του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας ότι η επίσκεψη του Πατριάρχη Κύριλλου δεν συνιστάται, είναι σκέτη κοροϊδία της εργασίας με την οποία πρέπει να ασχολείται το Υπουργείο, γράφει η εφημερίδα «Nezavisimaya gazeta».
«Ο διευθυντής της διεύθυνσης σε θέματα θρησκειών και εθνικοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού της Ουκρανίας Βλαδίμιρ Γιουσκέβιτς που τάσσεται κατά της επίσκεψης του σεβαστού σε όλο τον κόσμο θρησκευτικού ηγέτη στη χώρα του είναι σκέτη ανοησία», είπε ο Κιπσίτζε.

Τις προάλλες ο Γιουσκέβιτς δήλωσε: «Διαβεβαιώνω ότι η Ουκρανία στα πλαίσια της νομοθεσίας και της νομιμότητας θα κάνει τα πάντα για να μην γίνει η επίσκεψη αυτή σε κάποια περιοχή του κράτους μας, συμπεριλαμβανομένης και της περιοχής που τώρα βρίσκεται προσωρινά σε αποκλεισμό. Κατά τη γνώμη μου, τέτοια επίσκεψη του επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας μπορεί να γεννήσει μόνο ένα κύμα της διαθρησκευτικής αντίστασης».

«Δυστυχώς, τέτοια δήλωση μπορεί να εκτιμάται ως προσπάθεια πίεσης και ανάμειξης σε θέματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας», απάντησε στη δήλωση του αξιωματούχου ο επικεφαλής του Τμήματος πληροφοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου της Μόσχας, πρωθιερεύς Γκεόργκι Κοβαλένκο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Ιερά Σύνοδος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας συζήτησε τη δυνατότητα πρόσκλησης του Πατριάρχη λόγω ων εορτασμών της Ημέρας του Εκχριστιανισμού της Ρως που εορτάζεται στις 28 Ιουλίου.Ετικέτες