Οι ευχές Μεντβέντεφ στον Πατριάρχη Μόσχας για την ονομαστική του εορτή (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Στις 23 του Μάη 2014, παραμονή του εορτασμού των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, διαφωτιστών των Σλάβων και ημέρα της γιορτής του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ και η σύζυγός του επισκέφθηκαν τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία στην Πατριαρχική και Συνοδική κατοικία στο Μοναστήρι Danilov.

 

Ο κ. Μεντβέντεφ ευχήθηκε στον Πατριάρχη για την ονομαστική του εορτή και ανέφερε μεταξύ άλλων, είπε: «Σας εύχομαι καλή υγεία και όλα τα πιθανά οφέλη. Κουβαλάτε βαρύ σταυρό «.

Στην απάντησή του, η Αυτού Αγιότητα ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του για τις ευχές, καθώς επίσης και εξήρε το επίπεδο ανάπτυξης των σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας στη σύγχρονη Ρωσία.

«Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό το επίπεδο της αλληλεπίδρασης σήμερα μεταξύ της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και της ρωσικής κυβέρνησης σε πολλούς τομείς», – είπε ο Προκαθήμενος.»Η προηγούμενη γενιά, ονειρευόταν ότι θα έρθει η στιγμή της ελευθερίας και η Εκκλησία θα έχει υκαιρίες για ευρύτερες δραστηριότητες, αλλά δεν θα μπορούσε καν να φανταστεί ότι θα έρθει η ώρα στην οποία ζούμε τώρα, με την εν λόγω ευέλικτη συνεργασία σε διαφορετικές σφαίρες αλληλεπίδρασης που συνεχίζουν να αναπτύσσονται. Ευχαριστώ εσάς προσωπικά και το σύνολο της κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας για την πολύ καλή συνεργασία και τον εποικοδομητικό διάλογο με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας. «

.

 Ετικέτες