Νέες απειλές εναντίον της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας από ακροδεξιούς

Loading...


Ακροδεξιοί απειλούν να καταλάβουν εκκλησίες της Κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αυτό καταγγέλλει η Μητρόπολη Κιέβου, αφού χθες ο «Ερυθρός Τομεάς» η ακροδεξιά ουκρανική οργάνωση υποστήριξε πως θα προχωρήσει στην κατάληψη ναών στην περιοχή Τερνόπιλ.

Μόλις την Τρίτη, στην περιοχή αυτή μέλη της οργάνωσης επιτέθηκαν σε πολίτες έξω από τα σπίτια τους όσο και έξω από εκκλησίες, και η πράξη αυτή θεωρήθηκε ως προπομπός για το τι θα ακολουθήσει.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα στην κυβέρνηση Ποροσένκο, ωστόσο φαίνεται πως δεν υπάρχει προστασία από την κυβέρνηση.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι πριν από 10 ημέρες κατά τη διάρκεια ώρα της Θείας Λειτουργίας, υποστηρικτές του σχισματικού Πατριαρχείου και της ακροδεξιάς ομάδας επιτέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Τερνόπιλ τραυματίζοντας 15 άτομα εκ των οποίων οι δύο διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Τότε, ο κ.Ονούφριος απέστειλε επιστολή προς τον Πέτρο Ποροσένκο στην οποία εξέφραζε την ανησυχία του για το νέο κρούσμα βίας. Ο Μακαριώτατος τόνισε στον Ουκρανό Πρόεδρο τη συστηματική παραβίαση του θρησκευτικού νόμου στην εν λόγω περιοχή, η οποία οδήγησε σε θρησκευτικό μίσος.Ετικέτες