Νέα έκκληση του Πατριάρχη Μόσχας για ειρήνη στην Ουκρανία

Loading...


Νέα έκκληση για ειρήνη στην Ουκρανία απήυθυνε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος επισημαίνοντας μάλιστα πως ελλοχεύει ο κίνδυνος για « τους λαούς της ιστορικής Ρωσίας, η διαμάχη να επιφέρει την  απειλή κατάκτησης της Πατρίδας από εξωτερικές δυνάμεις».

 «Δεν μπορεί να είναι για μας σήμερα  τίποτα περισσότερο σημαντικό από το να σταματήσουν οι αδελφοκτονίες στο έδαφος της Ουκρανίας» αναφέρει μεταξύ άλλων και συμπληρώνει πως «Μόνο ο διάβολος μπορεί να γιορτάσει, όταν συμπλέκονται αδέλφια συμπλοκή, καταστρέφοντας ο ένας τον άλλο»

Σημειώνει δε πως η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Εκκλησία της πνευματικά αδιαίρετης Ρωσίας, όπως την χαρακτηρίζει, δεν μπορεί να διαιρέσει το λαό του Θεού με βάση μια πολιτική, εθνική, κοινωνική ή οποιαδήποτε άλλη αρχή.

«Η αποστολή της Εκκλησίας της ανατίθεται από τον Κύριο Ιησού Χριστό, και δε δέχεται εντολές ή οδηγίες από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις» τονίζει με νόημα.

Ζητά προσευχή και υπενθυμίζει πως τα διδάγματα της ιστορίας δείχνουν ότι μια εσωτερική διαμάχη δημιουργεί πάντα απειλή κατάκτησης της Πατρίδας από εξωτερικές δυνάμεις.

Με βάση όλα αυτά ζητά, να τηρηθεί αυστηρά η νηστεία των Αγίων Αποστόλων και αναφέρει πως σε όλους τους ναούς θα πραγματοποιηθεί μια ειδική προσευχή για την ειρήνη και την υπέρβαση του πολέμου.

 Ετικέτες