Καθιστική διαμαρτυρία του Μητροπολίτη Ουκρανίας Ονούφριου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εντύπωση προκάλεσε η στάση του Μητροπολίτου Ονούφριου, επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, να μην σηκωθεί εις ένδειξην διαμαρτυρίας τη στιγμή που αναγνώσθηκαν τα ονόματα των ηρώων της Ουκρανίας. 

«Εκπρόσωποι της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, με επικεφαλής τον Προκαθήμενο Μητροπολίτη Ονούφριο δεν εγέρθησαν κατά τη διάρκεια μιας επίσημης κοινοβουλευτικής συνόδου, όταν ο Πρόεδρος Ποροσένκο ανέγνωσε τα ονόματα των ηρώων της Ουκρανίας,» γράφουν τα Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία Τύπου του UOC (Ορθόδοξη Εκκλησία Ουκρανίας-Πατριαρχείο Μόσχας) σχολίασε αυτό το γεγονός : «Μετά από πρόσκληση του ουκρανικού κράτους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας την 8η Μαΐου 2015, αντιπροσωπεία έλαβε μέρος στην πανηγυρική συνεδρίαση του Verkhovna Rada της Ουκρανίας, με την ευκαιρία της 70ης επετείου της νίκης επί του ναζισμού στην Ευρώπη. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko χαιρέτισε  τα ονόματα όσων βραβεύτηκαν με τον τίτλο του Ήρωα της Ουκρανίας για τη συμμετοχή στην άμυνα της Πατρίδας, στα ανατολικά της χώρας μας.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος δεν απάντησε στο κάλεσμα αυτό να σηκωθεί μαζί με τους άλλους επισκέπτες και τους συμμετέχοντες της συνάντησης για να τονίσει: είναι απαραίτητο να σταματήσει αμέσως  ο πόλεμο! Ο Μητροπολίτης εχει επανειλημμένα εκφράσει το σεβασμό του προς όλους τους ήρωες που προστατεύουν τα ουκρανικά σύνορα. Ωστόσο, δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για την αυξηση της φωτιάς του πολέμου, η οποία κοστίζει σχεδόν καθημερινά τις ζωές όχι μόνο στρατιωτών, αλλά και ανυπεράσπιστων πολιτών στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων παιδιών»Ετικέτες