Θεμέλιος λίθος σε Ορθόδοξο Ναό στην Ταϊλάνδη (ΦΩΤΟ)

Loading...


Τελετή καταθέσεως του θεμελίου λίθου του υπό ανέγερση Ιερού Ναού Αγίου Πρίγκιπος Βλαδιμήρου Βαπτιστού της Ρωσίας πραγματοποίησε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 με ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κυρίλλου ο Αρχιεπίσκοπος Πιατιγκόρσκ και Τσερκάσσυ Θεοφύλακτος πλαισιούμενος από τον αρχιμανδρίτη Όλεγκ Τσερεπάνιν και κληρικό του Ιερού Ναού Σωτήρος Χριστού Πιατιγκόρσκ πρωτοδιάκονο Δημήτριο Κούμπα.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη πόλη της χώρας Τσιανγκμάγιε, πολιτιστική πρωτεύουσα της χώρας. Είναι ένατος κατά σειρά Ιερός Ναός της Ρωσικής Εκκλησίας στην Ταϊλάνδη.

Η πρώτη ενορία στη χώρα ιδρύθηκε το 1999 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Ο πρώτος Ιερός Ναό Αγίων Πάντων ανεγέρθη στην Πατάγια και εγκαινιάσθηκε το 2009 από το Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα (τότε Αρχιεπίσκοπος), Πρόεδρο του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας. Τα επόμενα χρόνια ανεγέρθησαν Ιεροί Ναοί Αγίου Νικολάου Μπαγκόκ, Αγίας Σκέπης της Παναγίας Πατάγια, Αγίας Τριάδος στη νήσο Πχουκέτ, Αναλήψεως του Κυρίου στη νήσο Σαμούϊ, Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην επαρχία Ρατσαμπούρι, Αγίας Τσαρικής Οικογένειας στο Χουχίν και Οσίου Σεργίου του Ραντονέζ στη νήσο Τσανγκ.

Η κατασκευή στην Ταϊλάνδη Ιερού Ναού Βαπτιστού της Ρωσίας γίνεται για να τιμηθεί η χιλιετηρίδα κοιμήσεως του Αγίου Βλαδιμήρου η οποία εορτάζεται το 2015. Πνευματική επιλογή του πρίγκιπος καθόρισε την πορεία της πίστεως και πολιτισμού των κληρονόμων της κολυμπήθρας του Δνείπερου.

Μετά την κατάθεση του πρώτου λίθου εψάλησαν φήμες του Αγιωτάτου Πατριάρχου Κυρίλλου και του βασιλιά της Ταίλάνδης Ράμα Θ’, με τη μέριμνα και την προστασία των οποίων προωθείται η Ορθόδοξη παρουσία στο Σιάμ.

1002lithos.jpg
1002lithos1.jpg
1002lithos2.jpg
1002lithos3.jpg
1002lithos4.jpg
1002lithos5.jpg


Ετικέτες