Ευγνώμων στον Πάπα, καταπέλτης για τους Ουνίτες ο Πατριάρχης Μόσχας

Loading...


Ευγνώμων προς τον πάπα Φραγκίσκο για την στάση του σχετικά με την Ουκρανία δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ενώ δεν παραλείπει για ακόμη μια φορά να καταδικάσει τους Ουνίτες

Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Κύριλλος επαίνεσε τη θέση του Βατικανού σχετικά με την ουκρανική κρίση, αλλά καταδίκασε τις δραστηριότητες στην Ουκρανία από τους οπαδούς της ελληνικής Καθολικής Εκκλησίας (Ουνίτες).

«Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Υφυπουργός Αγίας Έδρας έχουν λάβει μια μελετημένη θέση σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία, αποφεύγοντας μονομερείς εκτιμήσεις και ζητούν να δοθεί τέλος στον αδελφοκτόνο πόλεμο,»  είπε ο Πατριάρχης σε μια τελετή την προηγούμενη εβδομάδα από τη Διπλωματική Ακαδημία του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών .

«Μια τέτοια θέση συμπίπτει με εκείνη του Πατριαρχείου Μόσχας», συμπλήρωσε

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι, όπως γνωρίζουμε, οι Έλληνες Καθολικοί και οι σχισματικοί στην Ουκρανία έχουν λάβει μονομερή θέση, ρίχνουν λάδι στη φωτιά, υποκινούν αρνητικά συναισθήματα, βάζουν ανθρώπους τον έναν εναντίον του άλλου, και όλο αυτό το αποκαλούν προστασία των εθνικών συμφερόντων. Προβαίνουν σε κυνήγι μαγισσών, σε κατάσχεση ορθόδοξων εκκλησιών και αντί να είναι μια δύναμη διατήρησης της ειρήνης έχουν μετατραπεί σε ομάδα που εξυπηρετεί τη μία πλευρά του εμφυλίου πολέμου «, δήλωσε ο ηγέτης της ρωσικής εκκλησίας.

«Σήμερα, μόνο η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας φερνει τη δυναμική της ειρήνης, και διώκεται επειδή ακριβώς στέκεται σταθερά στην ειρηνευτική της θέση ειρηνευτικές, κατέληξε.Ετικέτες