Εγκαίνια του Ι. Ν. Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος Ρώμης από τον Πατριάρχη Μόσχας (ΦΩΤΟ)

Loading...


Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Ιερομάρτυρος Κλήμεντος Ρώμης στην περιοχή Ζαμοσκβορέτσγιε Μόσχας τέλεσε την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στις 27 Σεπτεμβρίου 2014, ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών Κύριλλος.

Επίσης συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Ιωνάς (η ἐν Αμερικῃ Όρθόδοξος Εκκλησία), ο Μητροπολίτης Ίστρας Αρσένιος, πρώτος βικάριος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών, ο Μητροπολίτης Ιβάνοβο-Βοζνεσένσκ και Βιτσούγκας Ιωσήφ, πλειάδα Ιεραρχών και κληρικών του Πατριαρχείου Μόσχας.

Κατά την μικρή είσοδο λαμβάνοντας υπόψη την αφοσιωμένη διακονία της Εκκλησίας και λόγῳ αποπερατώσεως των έργων επισκευής και αναστηλώσεως του Ιερού Ναού Αγίου Κλήμεντος ο Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε το επιγονάτιο στον πρωθιερέα Λεωνίδα Καλίνιν, Προϊστάμενο του ἐν λόγῳ Ιερού Ναού.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας χειροτόνησε σε πρεσβύτερο διάκονο Αλέξιο Σουτκώφ, κληρικό του Ιερού Ναού της Παναγίας Βλαχερνών Μόσχας.

Ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Εκκλησίας και η συλλειτουργήσαντες Ιεράρχες και κληρικοί ασπάσθησαν τον Τίμιο Σταυρό.

Εν συνεχείᾳ ο Προϊστάμενος του Ναού πρωθιερέας Λεωνίδας Καλίνιν εκ μέρους τους συλλειτουργήσαντες προσφώνησε τον Αγιώτατο Πατριάρχη Κύριλλο και του προσέφερε λειτουργική λόγχη και λαβίδα.

Από την πλευρά του ο Πατριάρχης Κύριλλος κήρυξε το θείο λόγο και επέδωσε στο Ναό μια παλαιά εικόνα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Αμέσως μετά ο Αγιώτατος Πατριάρχης Κύριλλος απένειμε υψηλές τιμητικές διακρίσεις σε Ιεράρχες και λαϊκούς και ευεργέτες του Ναου, ενώ στους πιστούς διανεμήθηκαν εικονίτσες με μορφή του Αγίου Κλήμεντος Ρώμης με πατριαρχική ευλογία από πίσω.Ετικέτες