Απάντηση στον εορτασμό της 1000ης επετείου του πρίγκιπα Βλαντίμιρ στο Κίεβο οι δολοφονίες του ιερέα & της μοναχής;

Loading...


Συγκλονισμένη είναι η εκκλησιαστική κοινότητα από τη δολοφονία της 64χρονης μοναχής της μονής της Θείας Αναλήψεως Φλωρόφσκυ (της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας) στο Κίεβο και του ιερέα ΝΙκολάεφ που πυροβολήθηκε στο κεφάλι.

 Οπως δήλωσε χθες στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ο επικεφαλής της Ένωσης των Ορθοδόξων πολιτών της Ρωσίας Βαλεντίν Λέμπεντεφ, η θλιβερή είδηση για την μοναχή επιβεβαιώνεται και από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία και την υπηρεσία Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών στο Κίεβο.
Ο Γραμματέας των Διορθόδοξων Σχέσεων του τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ επιβεβαίωσε επίσης το γεγονός: «Δολοφονήθηκε η μοναχή Αλεβτίνα της μονής της Θείας Αναλήψεως Φλωρόφσκυ. Ακόμα δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες…» είπε στο RIA Novosti.
Η μοναχή Αλεβτίνα βρέθηκε δολοφονημένη την Τετάρτη, όπως δημοσιεύει το πρακτορείο Interfax: «Γνωρίζουμε ότι αυτή πήγε στο διαμέρισμα της στην πόλη για να πλυθεί και αλλάξει ρούχα γιατί θα υποβαλλόταν σε μια εγχείρηση αφού στη μονή δεν υπάρχει ζεστό νερό. Αργότερα το σώμα της βρέθηκε με δεμένα τα χέρια της και ίχνη βασανισμού από τον ανιψιό της» αναφέρει εκπρόσωπος τύπου της Union of Christian Orthodox Brotherhoods of Ukraine.

Νωρίτερα, το βράδυ της 26 Ιουλίου στο Κίεβο οι άγνωστοι πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι τον ηγούμενο Νικολάεφ, του ναού της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Τατιάνας της Ομπολόν Κιέβου. Πιθανή αιτία της επίθεσης είναι η ληστεία, αλλά τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται, επειδή οι δολοφόνοι τελικά δεν τον λήστεψαν.

Ο Βαλεντίν Λέμπεντεφ πιστεύει ότι και οι δυο δολοφονίες μπορεί να είναι μια «απάντηση στον εορτασμό την Ημέρας της 1000ης επετείου του πρίγκιπα Βλαντίμιρ στο Κίεβο». Ο Λέμπεντεφ σημείωσε ότι τις ημέρες της γιορτής, 25 – 28 Ιουλίου, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι υποστήριξαν ανοιχτά την Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας, παρακολουθώντας τη θρησκευτική πομπή στους δρόμους του Κιέβου.

40 ημέρες προσευχή

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος ζήτησε από όλες τις εκκλησίες και τα μοναστήρια της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας για τις επόμενες 40 ημέρες να προσεύχονται για τους δύο αδικοχαμένους.

Αξιοσημείωτο είναι πως το σώμα της άτυχης μοναχής βρέθηκε με σημάδια βασανιστηρίων  από συγγενείς στο διαμέρισμα στο οποίο ζούσε πριν έρθει στο μοναστήρι. Η μοναχή ετάφη στις 29 Ιούλη στο νεκροταφείο του μοναστηριού Φλωρόφσκυ, ενώ σήμερα γίνεται κηδεία του ιερέα στην Εκκλησία της μεσιτείας της Μητέρας του Θεού στο Obolon..

Συλλυπητήρια Ονούφριου

Σε σχέση με τη δολοφονία του ιερέα και της μοναχής ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα προς την ηγουμένη της μονής Αναλήψεως Φλωρόφσκυ Αντωνία, καθώς και στη μητέρα και τη σύζυγο του αείμνηστου ιερέα Nikolaev.

Ο κ. Ονούφριος τόνισε ότι αυτή η τραγωδία είναι η νίκη της σκληρότητας και του μίσους,κατά της πίστης και της ταπεινότητας. Είναι αυτές οι ιδιότητες που κοσμούσαν την ψυχή της αδελφής Alevtina. 

Όσον αφορά τη μητέρα και τη σύζυγο του ιερέα ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας δήλωσε ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ανθρώπινα λόγια, που θα είναι σε θέση να στραγγίξουν τα δάκρυα των μητέρων και των χηρών. Αυτή τη δύναμη έχουν μόνο λόγια του Κυρίου μας, ο οποίος είπε: «Αυτός που πιστεύει σε μένα, έχει αιώνια ζωή» (Ιωαν 6:47.). Ετικέτες