Αμέσως μετά τη διεθνή διάσκεψη της Αθήνας ο Ιλαρίωνας συναντήθηκε με τον Πάπα

Loading...


Στις 21 Οκτωβρίου, την επομένη δηλαδή της λήξης της Διεθνούς Διάσκεψης για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή που διεξήχθη στην Αθήνα, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, Πρόεδρος του ΤΕΕΣ, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο στο ξενοδοχείο «Domus Sanctae Marthae» στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα για τους χαιρετισμούς που μετέφερε στην 14η Τακτική Γενική Συνέλευση της Συνόδου των Επισκόπων της Καθολικής Εκκλησίας και έστειλε τις δικές του ευχές  προς τον Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλο.

Τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ημερήσια διάταξη και συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ανδρών ήταν αυτό των διμερών σχέσεων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και του Πατριαρχείου της Μόσχας, καθώς και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, όπου οι Χριστιανοί υπόκεινται σε διώξεις από τις τρομοκρατικές ομάδες.

Κατόπιν αντηλλάγησαν δώρα, ενώ πληροφορίες από το Βατικανό αναφέρουν πως η συζήτηση «διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης» 

Την ίδια μέρα ο Πρόεδρος του ΤΕΕΣ συναντήθηκε και με τον Καρδινάλιο Kurt Koch, Πρόεδρο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.Ετικέτες