Γαβρόγλου: ΄΄Να εδραιωθούν, να κατοχυρωθούν και να βελτιωθούν οι πρωτοβουλίες Φίλη΄΄

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών μέσα στο 2017, εξέφρασε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, , τονίζοντας ότι «είναι καθημερινή η μάχη» με τους θεσμούς για το ζήτημα αυτό.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι κάποιους διορισμούς θα έχουμε φέτος», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι για τις οποιεσδήποτε προσλήψεις θα πρέπει να βρεθεί ένα πλαίσιο που θα συμπεριλάβει και επιτυχόντες του ΑΣΕΠ και αναπληρωτές. Επίσης, σημείωσε ότι οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει ομαλά η ερχόμενη σχολική χρονιά έχουν ήδη ξεκινήσει και ότι τα απαιτούμενα κονδύλια για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι ήδη εξασφαλισμένα και θα προκύψουν κυρίως από προγράματα ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός επανέλαβε το πόσο σημαντικό είναι «να εδραιωθούν, να κατοχυρωθούν και να βελτιωθούν» οι πρωτοβουλίες που είχαν ληφθεί επί Ν. Φίλη και ανέλυσε τον «οδικό χάρτη» του τριετούς προγράμματος για την Παιδεία. Αρχικά, από τον Ιανουάριο και μέχρι τον Ιούνιο, θα έχουν ληφθεί οι αναγκαίες αποφάσεις για να προχωρήσει το υπουργείο στην αναβάθμιση των τελευταίων δύο τάξεων του λυκείου – από το οποίο οι απόφοιτοι θα παίρνουν Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό θα γίνεται η εισαγωγή στα πανεπιστήμια – αλλά και στην αναμόρφωση του πρώτου χρόνου των πανεπιστημίων.

«Οι τελευταίες δύο τάξεις του λυκείου δεν θα είναι ακυρωμένες, ορισμένες εξετάσεις για ορισμένα μαθήματα θα είναι πανελλαδικού χαρακτήρα, ορισμένα θα είναι σχολικές εξετάσεις, θα παίρνεις Εθνικό Απολυτήριο και με αυτό τον τρόπο θα μπαίνεις στα πανεπιστήμια, όπου και εκεί θα πρέπει να υπάρχει μία μεγαλύτερη ευελιξία, απ’ ό,τι υπάρχει σήμερα», εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου.
Ο κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει ότι είναι η πρώτη φορά που έχει υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού για την Παιδεία τα τελευταία πέντε χρόνια.