Τη μνήμη των θυμάτων στα Ίμια τίμησε η Πολιτεία

Loading...


Η 18η επέτειος του θερμού επεισοδίου

Τους πεσόντες της Ναυτικής Αεροπορίαςυποπλοιάρχους Χριστόδουλο Καραθανάση, Παναγιώτη Βλαχάκο και αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψό που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος την 31η Ιανουαρίου 1996, όταν το ελικόπτερό τους κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, τίμησε η Πολιτεία σήμερα, σε ειδική τελετή στη βάση ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού στο Κοτρώνι Μαραθώνα, παρουσία του υπουργού εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των πεσόντων. Πάνω από τον χώρο της τελετής, πέταξε τριάδα ελικοπτέρων του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην εκδήλωση παρέστησαν συγγενείς των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων των Ιμίων τήρηση και η Βουλή. Τη σχετική πρόταση υπέβαλε ο προεδρεύων Γ.Καλαντζής, ύστερα από συζήτηση που είχαν ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος.

«Εκφράζω την τιμή της Πολιτείας στη μνήμη των ηρώων των Ιμίων» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Τιμή θα αποδώσουμε στους ήρωες όταν αποκαλύψουμε τι έγινε, πώς έπεσε το ελικόπτερο και ποιες εντολές δόθηκαν από την κυβέρνηση Σημίτη» απάντησε ο κ. Καμμένος.Ετικέτες