Την ημέρα της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου η Μέρκελ στην Αθήνα

Loading...


Οποία συγκυρία…Την ημέρα της ηρωικής εξόδου του Μεσολογγίου επέλεξε η "φραου-Άνγκελα" να επισκεφθεί εκ νέου τη χώρα μας! Την επίσκεψη αποκαλύπτει η Suddeutsche Zeitung υποστηρίζοντας πως η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στην Αθήνα στις 11 Απριλίου «προκειμένου να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά». 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας, «σκοπός της επίσκεψής της είναι η στήριξη των μεταρρυθμίσεων του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά», ο οποίος, όπως επισημαίνεται, «βρίσκεται εσωτερικά υπό πολιτική πίεση».

Βέβαια η επιλογή της ημέρα προφανώς και είναι τυχαία, αλλά κάθε κοινός νους δεν μπορεί να μην κάνει συνειρμούς….Όταν έρχεται στη χώρα ο κατά πολλούς δυνάστης σου ανήμερα μιας εκ των ηρωικότερων πράξεων της ελληνικής ισοτρίας. 1826-2014 και ο λαός σκέφτεται μήπως χρειάζεται μια ακόμη ηρωική έξοδος σαν κι εκείνη της νύχτας της 10ης Απριλίου προς την 11η. Ξημέρωνε Κυριακή των Βαϊων. Αν έρθει 11 Απριλίου η Μέρκελ σε δύο μέρες θα έχουμε πάλι Κυριακή των Βαϊων

Για την ιστορία να θυμίσουμε πως και κατά την προηγούμενη επίσκεψή της η "φράου Άνγκελα" είχε επιλέξει μια συμβολική ημερομηνία. Η προηγούμενη επίσκεψή της λοιπόν είχε γίνει 9 Οκτωβρίου ημέρα που το 1944 η Αθήνα βομβαρδίστηκε ανηλεώς από τους Ναζί τρεις μέρες πριν εγκαταλείψουν την πόλη. 

Τι σου είναι οι συμπτώσεις….

 

 Ετικέτες