Συμφώνησε η ΝΔ στην πρόταση ΠΑΣΟΚ για άμεση θεσμοθέτηση του Συμφώνου Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια (;)

Loading...


Επιδιώκει …προοδευτική στροφή-Στην ανάγκη «σταθερότητας της χώρας» επιμένει το ΠΑΣΟΚ

Η "σταθερότητα της χώρας" αποτελεί την τελευταία γραμμή άμυνας της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, που δεν συζητά καν σενάρια εξόδου του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση.
Αντίθετα, ζητά τον "εκδημοκρατισμό" της, την καταδίκη διαφόρων φαινομένων και εμμέσως την έγκαιρη απομάκρυνση από τον στενό πυρήνα των αποφάσεων αντίστοιχων περιπτώσεων, καθώς και την ενδυνάμωση του προοδευτικού πόλου στο εσωτερικό της.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ ζητούν την λήψη μέτρων που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση στην κοινή γνώμη, και ρυθμίσεις που θα δείξουν μια πιο προοδευτική κατεύθυνση στο εξής. Ήδη, στη χθεσινή συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθεσε επί τάπητος την ανάγκη θεσμοθέτησης όσων ρυθμίσεων "πάγωσαν"  τους τελευταίους μήνες.
Ήδη, μάλιστα, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη μιλούν για συμφωνία προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ρύθμιση για το Σύμφωνο Συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια, κυρίως δε, αυτή για την Ιθαγένεια και εκείνη που έγινε γνωστή ως "άρθρο 19" στον μεταναστευτικό κώδικα, όταν αποσύρθηκε τελευταία στιγμή, μετά την απαίτηση να συμπεριληφθεί σε αυτό ρύθμιση που θα προβλέπει την απέλαση μετανάστη στον βαθμό που αυτός θα καταγγείλει ψευδώς κρατικό όργανο για άσκηση ρατσιστικής βίας εις βάρος του. Και ενώ η επαναφορά της ρύθμισης, θα γινόταν με άλλη μορφή την επόμενη κιόλας εβδομάδα από την απόσυρσή της, αυτό δεν έγινε ποτέ. Τώρα, όμως, δείχνει να επιταχύνεται.

 Ετικέτες