Σταθάκης: «Δεδομένο ότι ο Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ»!

Loading...


«Ζητάμε απομείωση του χρέους κατά 50%», ανέφερε σε συνέντευξή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων πως «δεν υπάρχει χώρος για φοροελαφρύνσεις, με το να τηρεί κατά γράμμα η κυβέρνηση το μνημόνιο»

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά απομείωση της μείωσης του χρέους, επισημαίνοντας πως «δεν έχει σημασία η μορφή με την οποία γίνεται, πρέπει να είναι της τάξης του 50%», ενώ προσέθεσε ότι «όντως αν το πας στα 100 χρόνια, κάνεις ένα κούρεμα του 50%. Δεν είναι το θέμα η μορφή, αλλά η ουσία».

Ο έμπειρος οικονομολόγος ξεκαθάρισε επίσης πως είναι είναι δεδομένο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, προσθέτοντας πάντως ότι θα υπάρχει φορολογία στην μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι η συνάντηση με τον ΣΕΒ ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς τέθηκαν σημεία που χρειάζεται ευρύτερη συσπείρωση ανθρώπων, φορέων και θεσμών για να υπάρξει ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ παράλληλα τέθηκαν διαφωνίες στα εργασιακά και τα περιβαλλοντικά.  Ετικέτες