Στέλνουν προς ψήφιση στη Βουλή το «αντιρατσιστικό» ν/σ

Loading...


Δεν έχασαν την ευκαιρία τα νοεταξίτικα κυκλώματα και με την παράιτηση Μπαλτάκου επανέφεραν το "αντιρατσιστικό" (ρατσιστικο για του Έλληνες) ν/σ το οποίο το πέρασαν αμέσως από την επιτροπή΄.

Τα μέλη της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής προχώρησαν σήμερα Πέμπτη, στην δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου -αν και η πρώτη είχε ολοκληρωθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί πάντως ότι το νομοσχέδιο ψηφίστηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ. Επι της ουσίας ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξήγησε ότι με τις προωθούμενες διατάξεις «δεν ποινικοποιείται η σκέψη αλλά ο μισαλλόδοξος λόγος».

 Επιπροσθέτως, για το περίφημο άρθρο 19 του Κώδικα Μετανάστευσης που μιλούσε για απέλαση μεταναστών σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι καταγγέλλουν ψευδώς μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας και το οποίο είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικές παραφωνίες είπε ότι «πολλοί διστάζουν να καταγγέλλουν πράξεις βίας γιατί φοβούνται την απέλαση, άλλη κάνουν κατάχρηση. Πρέπει να βρούμε την χρυσή τομή». Στο μεταξύ μπορούν να καταγγέλουν "αρλούμπες" και να σπιλώνουν τιμές και υπολήψεις.

Τέλος, σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζονται διάταξη για το σύμφωνο συμβίωσης, εμφανίστηκε όμως επιφυλακτικός στο να περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια εξηγώντας ότι το ζήτημα απαιτεί «νομική, κοινωνική και θρησκευτική μελέτη».

Πάντως, από την πλευρά της ΝΔ οι κ.κ. Ανδρέας Κουτσούμπας και Προκόπης Παυλόπουλος ζήτησαν να αλλάξει η διάταξη για τις γενοκτονίες και να οριστεί ρητά ότι θα τιμωρούνται όσοι εκμηδενίζουν τις αναγνωρισμένες από την Βουλή των Ελλήνων γενοκτονίες (Ποντίων, Αρμενίων κ.α.)επέτρεψαν όμως να περάσει και να οδεύσει για ψήφιση στη Βουλή.

Ο Μιχάλης Αρβανίτης  της (ΧΑ) υποστήριξε ότι υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα «πίσω από τον όρο ρατσιστικά εγκλήματα» και ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχει ρατσισμός αλλά φυλετική διάκριση που ισχύει καθώς η φύση η ίδια έχει βάλει διακρίσεις και αυτό δεν μπορεί να είναι καταδικαστέο Δεν μπορεί η φυλετική διάκριση να είναι ρατσισμός».

Αναφορικά με την ξενοφοβία είπε: «Δεν υπάρχει σαφής ορισμός. Όταν η γιαγιά πάει να πάρει την φτωχή της σύνταξη και φοβάται μήπως πέσει πάνω της ένας αλλοδαπός  είναι ξενοφοβία; Δεν είναι δικαιολογημένο να φοβάσαι. Εγώ έχω βάλει σιδεριές στο σπίτι μου».

Οι "μάσκες" έπεσαν τώρα, θα δούμε στην Βουλή ποιοι από την ΝΔ θα μπορούν να το παίζουν ακόμα πατριώτες. Ειδικά αν το αφήσουν να περάσει χωρίς να ορίζεται ρητά η Γενοκτονία των Ποντίων, η Γενκτονία των Μικρασιατών, και η Γενοκτονία των Αρμενίων.Ετικέτες