Ρ.Δούρου: Ανύπαρκτος ο Βενιζέλος, είναι σε «αφωνία» για τις επιθέσεις κατά Ελλήνων ομογενών

Loading...


Tην πλήρη ανυπαρξία του υπουργού Εξωτερικών και ενίοτε «Αναπληρωτή πρωθυπουργού» Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα της Ουκρανίας καταγγέλει η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα, τον κατηγορεί για «αφωνία» σχετικά με τις καταγγελίες για επιθέσεις κατά Ελλήνων ομογενών από την «άκρως επικίνδυνη» νεοναζιστική οργάνωση Δεξιός Τομέας», από την πρόεδρο της Ομοσπονδίας των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας, Αλεξάντρα Προτσένκο.

Σε ανακοίνωση της η κυρία Δούρου αναφέρει ότι οι εν λόγω εξελίξεις δεν προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας μας αφού, όπως αναφέρει, «είναι ενδεικτικό ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με την Κάθριν Άστον, Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ, την Τετάρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, κ. Βενιζέλος, δεν αναφέρθηκε, σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του υπουργείου, στο θέμα».

Μάλιστα, αναφέρει πως είναι προφανές ότι οι 150.000 ομογενείς που βρίσκονται στο στόχαστρο των νεοναζί, δεν εντάσσονται στις προτεραιότητες του υπουργείου Εξωτερικών.

«Εξ ου και η αφωνία του κ. Βενιζέλου», καταλήγει η κυρία Δούρου.Ετικέτες