Π.Μπαλτάκος για ΣΥΡΙΖΑ: «Ιδρώνει τη φανέλα µε το εθνόσηµο»

Loading...


Με θετικά λόγια, για δεύτερη φορά µέσα σε λίγες µέρες, εκφράστηκε την Πέµπτη ο πρώην γενικός γραµµατέας της κυβέρνησης Σαµαρά, Τάκης Μπαλτάκος για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του στις διαπραγµατεύσεις µε τους εταίρους.

«Εµείς παίζουµε στα ζάρια την Ελλάδα και οι Γερµανοί παίζουν στα ζάρια την Ευρώπη.

Πρέπει να παίξουµε πάνω στο φόβο τους, φοβούνται περισσότερο και πολύ καλά κάνει η κυβέρνηση και φέρεται έτσι.

Οι Γερµανοί φοβούνται περισσότερο, γιατί αυτή τη στιγµή οι Γερµανοί ελέγχουν την Ευρώπη, ό,τι απέτυχαν να κάνουν σε δύο Παγκόσµιους Πολέµους, το έχουν επιτύχει τώρα µε το ευρώ, άρα λοιπόν αυτή τη στιγµή, έχουν περισσότερο φόβο απ’ ότι εµείς.

Φοβούνται το ντόµινο και την καταστροφή του ευρώ, αυτό για το οποίο αγωνίσθηκαν δεκαετίες και το έχουν επιτύχει, πιθανότατα θα διακινδυνεύσει από την τακτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση. Είµαι απόλυτα ικανοποιηµένος από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης» τόνισε ο Τάκης Μπαλτάκος µιλώντας σε ραδιοσταθµό.

Ο ίδιος είπε ότι αυτήν την πεποίθηση για τις διαπραγµατεύσεις είχε και όταν ήταν γραµµατέας της κυβέρνησης αλλά όπως σηµείωσε δεν κατάφερε να την περάσει στον τότε Πρωθυπουργό.

«Συµφωνώ απόλυτα µε αυτό που κάνει η κυβέρνηση, µε την οποία φυσικά εγώ είµαι εχθρικός σε όλα τα άλλα, το ξέρετε αυτό, αλλά δεν µπορώ όταν παίζει η Ελλάδα και όταν κάποιος ιδρώνει τη φανέλα µε το εθνόσηµο, δεν µπορώ παρά να στέκοµαι προσοχή.
Ο κ. Τσίπρας ιδρώνει τη φανέλα» προσέθεσε χαρακτηριστικά ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος την περασµένη εβδοµάδα είχε εκθειάσει τον Πρωθυπουργό λέγοντας µεταξύ άλλων: «Βαράω προσοχή, σε όσα κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

ΝΔ και αριστερή παρένθεση

Ακολούθως ο Τάκης Μπαλτάκος αναφέρθηκε στη Νέα Δηµοκρατία και εξέφρασε τον προβληµατισµό του για το σενάριο της λεγόµενης αριστερής παρένθεσης, προσθέτοντας παράλληλα πως εκεί που πρέπει να «χτυπήσει» η ΝΔ είναι στα «ασθενή σηµεία του ΣΥΡΙΖΑ» που κατά την άποψή του είναι «η λαθροµετανάστευση, η αθεΐα, ο όρκος».

«Αν η ΝΔ αυτή τη στιγµή δεν ακολουθήσει την ορθή στάση, και νοµίζω ότι αυτό που λέω εγώ είναι το ορθό, εάν πάει να παίξει πάνω στην καταστροφολογία θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού για δεκαετίες. Εάν δηλαδή, πιστεύει η ΝΔ ότι σε τρεις µήνες, θα καταστραφεί ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνουν εκλογές και η ΝΔ θα θριαµβεύσει, πρόκειται για µεγίστη πλάνη.

Ο κόσµος θα αντιδράσει µε µανία και µε λύσσα σε αυτήν την περίπτωση. Γι’ αυτό το λόγο η ΝΔ τώρα, πρέπει να συµπράξει στον άξονα, και ο άξονας είναι η διαπραγµάτευση, και να χτυπήσει στις πτέρυγες που είναι τα ασθενή σηµεία του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η λαθροµετανάστευση, η αθεΐα, ο όρκος κτλ.

Αυτό είναι το σωστό. Αν η ΝΔ, το ξαναλέω, προσπαθήσει τώρα να επιτεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ ή να θριαµβολογήσει αν τυχόν αποτύχει ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν µπορέσει να κάµψει τους Γερµανούς, τότε, η ΝΔ θα βγει εκτός πολιτικού σκηνικού» προειδοποίησε ο Τάκης Μπαλτάκος.

Τέλος, για το αν εκτιµά πως ο Κώστας Καραµανλής προτίθεται να πάρει κάποια πρωτοβουλία, ο Τάκης Μπαλτάκος είπε:

«Η µόνη µου εκτίµηση, επειδή τον ξέρω πολλά χρόνια, είναι ότι ενδιαφέρεται πάντα για την ενότητα της παράταξης και όλες του οι ενέργειες κατευθύνονται προς τέτοια κατεύθυνση έτσι ώστε η παράταξη να µένει ενωµένη. Αν πρόκειται να λάβει κάποια πρωτοβουλία, αυτή, θα είναι ενωτική, ή ενοποιητική για την παράταξη γενικότερα. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι θα πάρει άλλη πρωτοβουλία».

Για το αν ο Α. Σαµαράς πρόκειται να αµφισβητηθεί και τις εσωτερικές εκλογές της ΝΔ

«Πρώτα απ’ όλα δεν θεωρώ ότι είναι εφικτό (σ.σ. να αµφισβητηθεί ο Α. Σαµαράς). Δεύτερον, αν υποθέσουµε ότι αυτό γίνει θα προκηρυχθούν εσωκοµµατικές εκλογές στο λαό, όπως την προηγούµενη φορά. Για να αλλάξει αυτό και να αποφασιστεί από το συνέδριο του κόµµατος πρέπει να αλλάξει το καταστατικό.

Δεν έχω κάποια πληροφόρηση γι’ αυτό (σ.σ. για το αν θα αλλάξει ο τρόπος εκλογής) και πιστεύω ότι είναι αντιλαϊκό και θα περάσει δύσκολα Το βλέπω σαν οπισθοχώρηση. Αυτοί που θα επιµείνουν, θα σας πω και γιατί θα επιµείνουν, παρ’ ότι δεν το ξέρω. Θα επιµείνουν διότι στο συνέδριο µπορείς να έχεις κάποια άλλη αντιµετώπιση σε σχέση µε τον κόσµο.

Εάν οι εσωκοµµατικές εκλογές γίνουν στον κόσµο, τότε όποιος πολιτικός εκφράζει τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ θα κερδίσει µε µεγάλη άνεση γιατί η βάση της ΝΔ είναι εκεί. Όπως έγινε και το 2009, 60% – 40% ήταν το αποτέλεσµα. 60 οι δεξιοί υποψήφιοι 40 η κ. Μπακογιάννη.

Αυτοί λοιπόν που το θέλουν αυτό (σ.σ. την αλλαγή του τρόπου εκλογής) φοβούνται τη βάση της ΝΔ και θέλουν να πάνε στο συνέδριο. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει τέτοια πρόθεση και δεν γνωρίζω και αν θα γίνει.»
 Ετικέτες