Ποιοι πιέζουν τον Καραμανλή να κάνει νέο κόμμα!

Loading...


Όλο το παρασκήνιο και οι ζυμώσεις στην κεντροδεξιά….

Σε φάση ανασύνθεσης ξαναπέρασε η κεντροδεξιά μετά την συμφωνία της κυβέρνησης με την Τρόικα. Η χτεσινή εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά, θύμισε τον πολιτικό προ του μνημονίου, που μίλαγε με όραμα για το μέλλον και τηνπατρίδα, μακρυά από τεχνοκρατικές αναλύσεις και βραχυπρόθεσμους στόχους.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι είμαστε πλέον στον κατάλληλο χρόνο για να μετασχηματιστεί η ελληνική κεντροδεξιά σε ένα νέο σύγχρονο και ευρωπαικό κόμμα. Το σενάριο αυτό εξάλλου, λένε οι καλά γνωρίζοντες τα παρασκήνια, πάντα υπήρχε στο μυαλό κορυφαίων συνεργατών του πρωθυπουργού και απλά έψαχναν όλοι τον κατάλληλο χρόνο για να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Την ίδια ώρα το καραμανλικό στρατόπεδο ανασυντάσσεται. Πολλοί υποστηρικτές του πρώην πρωθυπουργού, του εισηγούνται πως αυτός είναι ο μόνος που έχει ιστορικά το δικαίωμα να διαλύσει την ΝΔ και να αλλαξει το όνομα και τον πιέζουν να πάρει πρωτοβουλίες ακόμα και για την δημιουργία νέου κόμματος στην περίπτωση που η ΝΔ δεν πάρει τα αναμενόμενα ποσοστά τις ευρωεκλογές.

Ο πρώην πρωθυπουργός βέβαια, δεν ακούει καν τέτοια σενάρια και δείχνει να στηρίζει τον πρωθυπουργό. Αυτό όμως δνε σημαίνει πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια περίεργη κινητικότητα από καραμανλικά στελέχη… Θα επανέλθουμε…Ετικέτες