«Παράσημα» Τσίπρα στους στρατιωτικούς: «Χάρη σ΄ αυτούς έχουμε αποτρεπτική δύναμη» (Video)

Loading...


Εύσημα Τσίπρα στους στρατιωτικούς, στους οποίους όπως είπε οφείλεται το γεγονός ότι η Ελλάδα, παρά την μεγάλη οικονομική κρίση, διαθέτει ισχυρή αποτρεπτική δύναμη.

Ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στο φιλότιμο και στην αυταπάρνηση του προσωπικού και δεσμεύτηκε ότι οι αδικίες θα αποκατασταθούν.

“Η ηγεσία και το προσωπικό περιβαλλεται από εμπιστοσύνη γιατί το κράτος θα έχει συνέχεια. Πρέπει να αποκατασταθούν οι μεγάλες αδικίες εις βάρος των στρατιωτικών”, είπε ο κ.Τσίπρας προσθέτοντας ότι πρέπει να υλοποιούνται οι αποφάσεις των δικαστηρίων.

Για τις τουρκικές προκλήσεις ο κ.Τσίπρας είπε ότι η απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου με την συνοδεία πολεμικών σκαφών συνιστά απαράδεκτη παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής δημοκρατίας.

Η πρόκληση αυτή έχει ως στόχο να τορπιλισει την διαδικασία διαλόγου για το Κυπριακό και επίσης τορπιλίζει την ήδη έυφλεκτη κατάσταση στην περιοχή. Ρίχνει λάδι στη φωτιά.

Μία ώρα ήταν η συνάντηση Αβραμόπουλου – Τσίπρα στον γραφείο του ΥΕΘΑ. Η διάρκειά της δείχνει ότι οι δύο τους δεν περιορίστηκαν μόνο στα θέματα της Εθνικής Άμυνας για τα οποία ο κ.Τσίπρας ενημερώθηκε για δύο ώρες στην αίθουσα ΚΥΣΕΑ, από την στρατιωτική ηγεσία. Ο Αβραμόπουλος αναχώρησε λίγο πριν τελειώσει η ενημέρωση για να πάει στην κηδεία του Γιάννη Χαραλαμπόπουλου.

Δείτε όλη τη δήλωση Τσίπρα

{youtube}R_8HvCho2IE{/youtube}Ετικέτες