Ο Παυλόπουλος μίλησε με Καραμανλή αλλά όχι με Σαμαρά

Loading...


«Ιδιωτικές συνομιλίες του Προέδρου δεν επιβεβαιώνονται, ούτε διαψεύδονται».

 

Αυτή είναι η απάντηση που δίνουν πηγές από το Προεδρικό Μέγαρο στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε με τον Προκόπη Παυλόπουλο, προτού εκδώσει την ανακοίνωση με την οποία χαρακτήριζε «άφρονα» την επιλογή του δημοψηφίσματος.

Η απάντηση της Προεδρίας θεωρείται έμμεση επιβεβαίωση της επικοινωνίας Καραμανλή – Παυλόπουλου, καθώς οι ίδιες πηγές διέψευσαν κατηγορηματικά συνομιλία του Προέδρου με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

«Ρητά και κατηγορηματικά λέμε ότι επικοινωνία δεν υπήρχε», έλεγαν συνεργάτες του Προέδρου.

Στο μεταξύ, η Πρόεδρος της Βουλής σχολιάζοντας αναφορές στελεχών της αντιπολίτευσης όπως του Ευάγγελου Βενιζέλου για την ενδεχόμενη στάση του κ. Παυλόπουλου στο ζήτημα που ετέθη για τη συνταγματικότητα της κυβερνητικής πρωτοβουλίας, άφησε να διαφανεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ενήμερος.

«Είναι θεσμικά ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Βουλής για τη δρομολόγηση των συνταγματικών διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος», δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής.

Όπως είπε, «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί για να μην σέρνεται ως υπαινιγμός ότι μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία».  Ετικέτες