»Ο ελληνισμός πρέπει να διεκδικήσει τα δίκια του»

Loading...


»Ο ελληνισμός πρέπει να αποκτήσει δυναμική για να διεκδικήσει τα δίκια του».

Αυτό τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απο την Κύπρο στον πρώτο  σύντομο διάλογο που είχε τα πρώτα λεπτά της συνάντησής του με τον πρόεδρο της κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Συμπλήρωσε επίσης ότι η Κύπρος είναι το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό και αυτό δεν είναι τυχαίο.

   Η παρουσία μου εδώ συμβολίζει ότι ο αγώνας σας για μια δίκαιη λύση στο Κυπριακό αποτελεί προτεραιότητα μας, κατέληξε ο κ.Τσίπρας. 

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα ανέφερε πως αποτελεί τιμή η παρουσία του στη Κύπρο, ιδιαιτέρως καθώς πρόκειται για την επίσκεψη ενός πρωθυπουργού με νωπή και ισχυρή εντολή. Πιστεύω, τόνισε, ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών θα επιβεβαιωθεί η συναντίληψη και το πνεύμα συνεργασίας».

Ο κ. Τσίπρας αμέσως μετά το Προεδρικό Μέγαρο θα επισκεφθεί τα Φυλακισμένα Μνήματα όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες του αγώνα της ΕΟΚΑ, όπου θα γίνει τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στην παρουσία του Κύπριου υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Αύριο το πρωί, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να επισκεφθεί τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας για να καταθέσει στεφάνι, στη μνήμη των νεκρών του 1974 και στη συνέχεια θα επισκεφθεί στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ, όπου θα τύχει ενημέρωσης από τον Διοικητή. Από τη Κύπρο θα αναχωρήσει στις 12:30 με προορισμό τη Ρώμη.

 Ετικέτες