Μυστική συνάντηση Καραμανλή-Τσίπρα

Loading...


Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για λόγους που γίνονται εύκολα αντιληπτοί μια συνάντηση με… μεγάλη σημασία. Η συνάντηση που αποκαλύπτουν σήμερα τα «Επίκαιρα» παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της χρονικής συγκυρίας, του πολιτικού κλίματος και, κυρίως και πρωτίστως, της σύνθεσης των παρευρισκομένων.

Πρόκειται για τη μυστική συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, που πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες των «Επικαίρων», στο διαμέρισμα του κ. Καραμανλή στο Λυκαβηττό. 

Η συνάντηση, που έγινε γνωστή μόνο σ’ έναν πολύ στενό κύκλο συνεργατών των κ.κ. Καραμανλή και Τσίπρα, ήταν το αποτέλεσμα ενός «διαύλου επικοινωνίας» που εδώ κι ένα χρόνο έχει ανοίξει μεταξύ των δύο, ιδιαίτερα έπειτα από την παρουσία και την ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ίδρυμα Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής. Πληροφορίες των «Επικαίρων» αναφέρουν, άλλωστε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συχνά την ευκαιρία όλο το προηγούμενο διάστημα να συνομιλήσουν για λίγα λεπτά στους διαδρόμους της Βουλής, ενώ ο κ. Καραμανλής φέρεται να είναι εκείνος που πήρε την πρωτοβουλία της συνάντησης σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον κ. Τσίπρα.

Συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού μεταφέρουν ότι ο κ. Καραμανλής διατυπώνει πλέον πολύ έντονα την ανησυχία του για την πορεία της χώρας κι αυτή ακριβώς η ανάλυση του, όπως την εκφράζει στους συνομιλητές του, δεν συνδέεται κατ’ ανάγκην με την κυβερνητική πολιτική, αλλά κυρίως με τις εξελίξεις στην Ευρώπη και την απόλυτη κυριαρχία της γερμανικής πολιτικής οπτικής για την προοπτική του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αυτές ακριβώς τις απόψεις φέρεται να επανέλαβε και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στην κατ’ ιδίαν συνάντηση τους με αφορμή την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν. Και είναι αξιοσημείωτο ότι, παρά το γεγονός ότι δεν συμφώνησε απολύτως, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, με την ανάλυση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη μέρα» στη χώρα και την κριτική του για την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, φέρεται να μοιράστηκε με τον κ. Τσίπρα την ανησυχία του για τη μετεξέλιξη της Ενωμένης Ευρώπης σε «Γερμανική Ευρώπη».

Πληροφορίες των «Επικαίρων» αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν απόλυτος στη θέση του ότι δεν προτίθεται να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και προσωπικά με τον πρωθυπουργό, καθώς εκτιμά ότι οποιαδήποτε κίνηση εις βάρος του κ. Σαμαρά «θα προκαλούσε ζημιά στη Νέα Δημοκρατία».

Με δεδομένο ότι οι πληροφορίες για το ακριβές περιεχόμενο της συνομιλίας των δυο είναι περιορισμένες, αξίζει να επισημανθούν δύο ακόμα παράμετροι, πρώτον οι κ.κ. Καραμανλή και Τσίπρα πραγματοποίησαν πριν από ένα μήνα μία ακόμα συνάντηση. Αναφορά για αυτή την συνάντηση έκανε ο κ. Τσίπρας σε συνομιλία με συνεργάτες τους. Τελικά η δεύτερη αυτή συνάντηση επιβεβαιώθηκε, και δεύτερον η εκτίμηση της Κουμουνδούρου είναι, ότι ο κ. Καραμανλής δεν προτίθεται να αποστρατευτεί πολιτικά και ότι «ενδεχομένως ενδιαφέρεται για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αφού λάβει αυξημένες αρμοδιότητες».

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr