Κ. Μαρκόπουλος: «Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη»

Loading...


«Η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος ερωτηθείς για την ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και ταμεία.
 
«Οι πληροφορίες είναι ότι πάμε για 100 δόσεις για οφειλές μέχρι 15.000 ευρώ, δηλαδή για τους φτωχότερους αυτής της χώρας και μέχρι 72 δόσεις από εκεί και πάνω»…

τονίζει ο κ. Μαρκόπουλος και προσθέτει: «Δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά να τονίσω απλά ότι είναι η πρώτη απτή απόδειξη ότι η χώρα μπαίνει σε μια νέα εποχή με εξαιρετικά μειωμένα φορολογικά βάρη -το λέω γιατί υπάρχει και περικοπή φορολογικών βαρών- με ανθρώπινα επιτόκια οφειλών των πολιτών στο κράτος – από 8,5% πάμε στο 4,5%. Αυτός είναι ο πρώτος, γρήγορος και εύκολος τρόπος για να δώσουμε στη μέση ελληνική οικογένεια πρόσθετο εισόδημα κάθε μήνα, διότι θα πληρώνει πολύ λιγότερα».
 
Ο βουλευτής της ΝΔ χαρακτηρίζει «κακεντρεχείς» όσοι υποστηρίζουν ότι οι ελαφρύνσεις αυτές δίνονται ενόψει του προεκλογικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί για το θέμα της προεδρικής εκλογής. «Είναι κακεντρεχές αυτό, γιατί στην πραγματικότητα κάνουμε πράξη αυτό το οποίο ζητούν όλοι οι βουλευτές που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση, αλλά το ζητούν και βουλευτές που δεν τη στηρίζουν. Σημειώνει μάλιστα ότι η ουσία της προεδρικής εκλογής είναι ότι «θέλουμε πολιτική σταθερότητα. Τη χρειαζόμαστε για τη χώρα για τη μετα-μνημόνιο εποχή, για την εκκίνηση της όποιας ανάπτυξης, με όποιο πρόσημο ξεκινήσει, θετικό θα είναι αλλά δεν ξέρουμε το βαθμό, πολιτική σταθερότητα».
 
Ο κ. Μαρκόπουλος εκτιμά ότι «αυτή την πολιτική σταθερότητα μόνο ένα κόμμα τη διασαλεύει στη χώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του ΣΥΡΙΖΑ, που το κάνει αυτό γιατί ο κ. Τσίπρας βιάζεται να αγγίξει την ελπίδα να γίνει πρωθυπουργός διότι καταλαβαίνει ότι σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα ενός έτους από τώρα η χώρα θα είναι σε εντελώς διαφορετική ταχύτητα» .Ετικέτες