Κρεμλίνο: «Πούτιν-Τσίπρας θα συζητήσουν για την κρίση στην Ελλάδα» – Τι λένε για βοήθεια

Loading...


Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και οι σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ θα είναι δύο από τα βασικά θέματα της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, στις 8 Απριλίου στην Μόσχα, όπως μεταδίδει το TASS.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ «με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα θιγεί και η σημερινή οικονομική κατάσταση της ίδιας της Ελλάδας από διάφορες απόψεις». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν θα συζητηθεί θέμα τυχόν ρωσικής οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, ο Πεσκόφ διευκρίνισε πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί τέτοιο αίτημα από την Αθήνα.

Ρωσία και Ελλάδα θα έχουν «μία πλούσια ημερήσια διάταξη διμερών σχέσεων, μάλιστα η συνεργασία τους είναι πολύπλευρη, δεν είναι μόνο η οικονομία, αλλά και οι ανθρωπιστικές επαφές, η πολιτιστική συνεργασία», συμπλήρωσε ο προεδρικός εκπρόσωπος.

Τέλος, όσον αφορά στις σχέσεις της Ρωσίας με τη ΕΕ, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι «θα συζητηθούν και οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Βρυξελλών, υπό το πρίσμα της πολιτικής των κυρώσεων που ακολουθεί η ΕΕ και την εξαιρετικά ψυχρή σχέση της Αθήνας προς αυτή την πολιτική». Ετικέτες