Καταδίκη βανδαλισμών σε ελληνορθόδοξο παρεκκλήσι στα Ιεροσόλυμα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Loading...


«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη βεβήλωση και τους βανδαλισμούς του παρεκκλησίου του Αγίου Πνεύματος, στον λόφο της Αγίας Σιών, στα Ιεροσόλυμα, από ακραία θρησκευτικά στοιχεία» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, προσθέτοντας ότι «πρόκειται για μία πράξη αποτρόπαια που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα όλων των πιστών και τον ιστορικό ρόλο τού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ως φορέα συμφιλίωσης και ειρηνικής συνύπαρξης όλων των δογμάτων και θρησκειών».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών, έχουν δοθεί οδηγίες στην ελληνική πρεσβεία στο Ισραήλ και στο Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλισθεί, με τη συνεργασία των ισραηλινών Αρχών, η προστασία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των καθιδρυμάτων του.
Καταλήγοντας, σημείωσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αναμένει ότι οι ισραηλινές Αρχές θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη σύλληψη των δραστών και την αποφυγή επανάληψης παρόμοιων συμβάντων».Ετικέτες