«Η κρίση θα κρατήσει 10 χρόνια»…

Loading...


Το 29% δεν βλέπει «φως στο τούνελ» της κρίσης

Βυθισμένη στην απαισιοδοξία η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με έρευνα της της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αρνητικά συναισθήματα, χαμηλές προσδοκίες και απόλυτη ανασφάλεια για το μέλλον συνθέτουν την ψυχολογία του κόσμου, ενώ η πλειοψηφία δεν συμμερίζεται την κυβερνητική αισιοδοξία.

Με ποσοστό του 70% οι πολίτες εκτιμούν πως «τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση». Επιπλέον το 75% των ερωτηθέντων δηλώνουν ανασφαλείς για το μέλλον ενώ ένας στους τρεις Έλληνες (ποσοστό 29%) θεωρούν πως όχι μόνο δεν βγαίνουμε άμεσα από το «τούνελ» αλλά ότι η κρίση θα κρατήσει δέκα χρόνια ακόμη.

Ενδεικτικά, μόνο το 1% απαντά ότι θα κρατήσει ακόμη ένα εξάμηνο, το 6% ακόμη έναν χρόνο, το 8% ακόμη δύο χρόνια, το 9% ακόμη τρία χρόνια, το 3% ακόμη τέσσερα χρόνια, το 15% ακόμη πέντε χρόνια.

Όσον αφορά τα συναισθήματά τους σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο χρόνο στη χώρα, απαντούν: Οργή/ αγανάκτηση το 31%, απογοήτευση το 14%, ανησυχία/ άγχος το 13%, ντροπή το 10%, λύπη/ στεναχώρια το 7%, αδιαφορία το 2%, τίποτα από όλα αυτά το 2%, όλα αυτά το 18%.

Επιπλέον, το 43% θεωρεί ότι το κράτος είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε σχέση με ό,τι συνέβαινε πριν από πέντε χρόνια, ενώ το αντίθετο εκτιμά το 26%.

Στην ερώτηση ποια παράταξη μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κρίση, η Δεξιά ή η Αριστερά, απαντούν: «καμιά από τις δυο» το 41%, «η Δεξιά» το 25%, «η Αριστερά» το 24%, «το κέντρο» το 1%.