Η Ζωή ανοίγει τα… χαρτιά της τη Δευτέρα

Loading...


Σε δημόσια τοποθέτηση που θα ανακοινώνει την συμπόρευσή της με την «Λαϊκή Ενότητα» θα προχωρήσει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου την Δευτέρα.

Η Πρόεδρος της Βουλής απέχει για την ώρα από κάθε προεκλογική συζήτηση σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο. Ωστόσο, η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος για την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη των εκλογών που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, την «απελευθερώνει» θεσμικά προκειμένου να ανακοινώσει την συμπαράταξή της με τις πολιτικές δυνάμεις που έχουν συγκροτήσει την «Λαϊκή Ενότητα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Κωνσταντοπούλου στην αυριανή τοποθέτησή της θα περιγράψει τα επόμενα κοινά πολιτικά της βήματα με εκείνους τους βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που αντιστάθηκαν στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου και προχώρησαν στην ίδρυση της «Λαϊκής Ενότητας».

Παράλληλα, το στρατόπεδο της «ΛΑ.Ε» αναμένει την τοποθέτησή της καθώς εκτιμά ότι θα ενισχύσει το αγωνιστικό, αντιμνημονιακό στίγμα της νέας προσπάθειας. Κατ’ επέκταση προσδοκούν πως η σύμπλευση με στελέχη όπως η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Μανώλης Γλέζος θα ενισχύει «ποιοτικά» και αριθμητικά την δυναμική της «ΛΑ.Ε» σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και θα τους καθιερώσει ως αυθεντικούς εκφραστές του «ΟΧΙ».

Πάντως, η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν αναμένεται να προχωρήσει σε ίδρυση δικού της κόμματος όπως ανέφεραν δημοσιεύματα της περασμένης εβδομάδας.

Η ίδια φαίνεται να εξηγεί στο στενό της περιβάλλον πως αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η ανάληψη της ευθύνης που της αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, στους πολίτες που την εμπιστεύτηκαν και όλους όσους πίστεψαν αλλά απογοητεύτηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύει ότι τα παραπάνω μπορούν να επιτευχθούν μέσω της συνεργασίας της με την «ΛΑ.Ε» καθώς – όπως σημειώνει – δεν την ενδιαφέρουν φαιδρές τακτικές επαγγελματιών της πολιτικής.

 Ετικέτες