Η Βουλή των… χοίρων

Loading...


του Γιάννη Κανελλάκη

 Θλίψη και οργή, αλλά και αηδία προκαλούν στον ελληνικό λαό, τα όσα συμβαίνουν τελευταία στην πολιτική «πιάτσα», στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, που έχει μετατραπεί από «Ναός της Δημοκρατίας» σε «Άσυλο σήψης, παρακμής, διαπλοκής και διαφθοράς».

Ενώ ολόκληρη χώρα χορεύει στους ρυθμούς της «σάμπα» των χαρατσιών, της οικονομικής εξόντωσης, εξαθλίωσης, ανεργίας και φτώχιας, οι «εθνοπατέρες» των μερσεντές, των ερκοντίσιον, των παχυλών μισθών, των βιλών, των σκαφών αναψυχής και της αρπαχτής, σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε χλιδάτα νησιά και άλλες «τροπικές φωλιές».

Τα πολιτικά φερέφωνα, δηλαδή βουλευτάκια, υπουργάκια, υφυπουργάκια και άλλοι κομισάριοι των σκοτεινών και λαοκτόνων συμφερόντων, προκειμένου να μην έρθουν σε αντιπαράθεση με τους προδότες του ελληνικού λαού, που τον οδήγησαν στην χρεοκοπία, συνδιαλλάσσονται με αφεντικά πολιτικών κομμάτων προκειμένου να εξασφαλίσουν την επόμενη βουλευτική τους καρέκλα. Φυσικά, «πατούν» πάνω στην αφέλεια, την αδιαφορία, τον «ωχαδερφισμό» και την «ρουσφετολαγνεία» των ελλήνων ψηφοφόρων, οι οποίοι αυτοπαγιδεύονται στους μηχανισμούς της βρώμικης κομματικής προπαγάνδας. 

Ζούμε σε καλοκαιρινή σεζόν και μια χώρα έχει αφεθεί στην τύχη της! Πυρκαγιές απειλούν, καίνε και αφανίζουν δάση, σπίτια, περιουσίες, πράσινους πνεύμονες, χωρίς καμία υπηρεσία να ευαισθητοποιείται να πάρει μέτρα ώστε να αντιμετωπιστούν οι καταστροφικές πυρκαγιές. Οι καθημερινές εκκλήσεις κατοίκων και φορέων από διάφορες περιοχές της χώρας για θωράκιση και λήψη αντιπυρικών μέτρων σε ευαίσθητες περιοχές πέφτουν στο κενό. Ποιος από τα βουλευτάκια, τα υπουργάκια, τα υφυπουργάκια, τις ψηλοτάκουνες βουλευτινούλες και άλλα λαμόγια και κηφήνες του κράτους αφουγκράστηκαν και έδωσαν λύσεις σε προβλήματα αυτού του ξεχασμένου, παραμελημένου και εγκαταλειμμένου λαού; 

Απλά, κάποιοι απ΄ αυτούς κι απ΄ αυτές επισκέπτονται τις βουλευτικές τους περιφέρειες μόνο και μόνο για να πιουν τα ουζάκια τους στα καφενεία, όπως λένε κάτοικοι, να ανταλλάξουν χειραψίες, να μοιράσουν υποσχέσεις και καλά… κρασιά. Αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα σχέσης λαού και πολιτικών και ας μην βαυκαλιζόμαστε…κύριοι. Μήπως έλεγξαν ποτέ οδικά περιφερειακά δίκτυα που είναι γεμάτα παγίδες και σκοτώνονται άνθρωποι;

Μήπως έλεγξαν ποτέ Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, σχολεία και πολλά άλλα που είναι ακόμα σε τριτοκοσμική κατάσταση και υποβαθμίζουν την ζωή του κάθε έλληνα πολίτη; Δυστυχώς, τίποτα από τα παραπάνω δεν τους ενδιαφέρει, όπως δείχνουν τα πράγματα και όπως λένε κάτοικοι από διάφορες περιοχές αυτής της χώρας. Πολιτικοί κάθε λογής, απλά περιοδεύουν ως μαϊντανοί και ανδρείκελα, στην ξεχασμένη Ελλάδα, μόνο και μόνο για λόγους αναψυχής και όχι να ασχοληθούν με τα καυτά προβλήματα αυτού του τόπου. Δυστυχώς, η χρεοκοπία χτυπάει καθημερινά την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας και στην Βουλή των Ελλήνων… αυνανίζονται!!!
 Ετικέτες