Εξεμάνησαν οι βουλευτές της ΝΔ: Δεν μας αφήνετε να πάμε στην Εκκλησία!

Loading...


Παράπονα πως η κυβέρνηση με τα τρία νομοσχέδια που συζητούνται στις ειδικές επιτροπής της Βουλής δεν τους αφήνει να… εκκλησιαστούν ενόψει Πάσχα έκαναν και μάλιστα σε έντονο ύφος βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. 

Χθες  ξεκίνησε στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης η έναρξη της επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ. Και εκεί έγινε η… «επανάσταση» των βουλευτών της ΝΔ.

Οι αντιδράσεις των «γαλάζιων» βουλευτών ξέσπασαν επειδή Μεγάλη Εβδομάδα η Βουλή καλείται να συζητήσει στην αρμόδια επιτροπή τρία νομοσχέδια, ένα για την κατάργηση των Φυλακών Γ’ τύπου, το δεύτερο για την ΕΡΤ και το τρίτο για τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης και την αποκατάσταση αδικιών.

«Θέλω να πάω εκκλησία τη Μεγάλη Πέμπτη. Ποτέ Μεγάλη Εβδομάδα δεν συζητούσαμε νομοσχέδια στη Βουλή» ακούστηκε βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ λόγους θρησκευτικούς και ιστορικούς επικαλέστηκε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και ζήτησε να αναβληθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη δημόσια διοίκηση που έχει προγραμματιστεί για τη Μ. Πέμπτη.

Για «καταιγίδα νομοσχεδίων που δεν επιτρέπει να γίνει ψύχραιμη και σωστή επεξεργασία» μίλησε η Σοφία Βούλτεψη (εισηγήτρια από τη ΝΔ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ) και κατήγγειλε ότι «στήνεται πελατειακό σύστημα από την κυβέρνηση».

Η τοποθέτηση της κ. Βούλτεψη προκάλεσε την αντίδραση της βουλευτού Αγλαΐας Κυρίτση (εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ). «Βάλατε εισηγήτρια μια βουλευτή που έχει προσωπικό συμφέρον!» επιτέθηκε προσωπικά κατά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Βούλτεψη.

Η επιτροπή θα συνεδριάσει στις 15 Απριλίου με την ακρόαση φορέων για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ.

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε ζητήσει από τα κόμματα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την ΕΡΤ. «Τα διδάγματα του πρόσφατου παρελθόντος είναι πως όποιες και αν είναι προθέσεις τής μιας ή της άλλης πλευράς, εάν το τηλεοπτικό προϊόν είναι προϊόν μεγάλης πολιτικής σύγκρουσης τραυματίζεται εν τη γενέσει του. Και αυτό το απευθύνω και προς τους βουλευτές της ΝΔ και προς τους βουλευτές των άλλων παρατάξεων και της παράταξης στην οποία και εγώ ανήκω», είπε ο κ. Παππάς. Ετικέτες