Δημήτρης Πανοζάχος: «Ανάπτυξη με επιστροφή στη δραχμή ή με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας;»

Loading...


«Καλοί οι λεονταρισμοί αλλά η διακυβέρνηση μιας χώρας απαιτεί γνώσεις και σοβαρότητα», σχολίασε ο Δημήτρης Πανοζάχος με αφορμή το νέο «χτύπημα» που δέχεται η χώρα επειδή το όνειρο κάποιων είναι να αναλάβουν, πάση θυσία, την εξουσία και δεν διστάζουν να λαϊκίσουν, εκμεταλλευόμενοι την πραγματικά δύσκολη θέση στην οποία έχει βρεθεί ο ελληνικός λαός».

Συγκεκριμένα αναβάλλεται για μετά τις εκλογές η απόφαση για τη δραστηριοποίησή ή όχι στην Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), καθώς η διοίκηση ενημέρωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ότι «παγώνει» τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει και βρίσκονταν στο στάδιο της τυπικής επικύρωσης. Όπως αναφέρθηκε η απόφαση σχετίζεται με τις επιφυλάξεις που εξέφρασαν μέλη του ΔΣ της τράπεζας, ενόψει των εκλογών της Κυριακής. Ειδικότερα ζητήθηκε από μέλη του ΔΣ να υπάρξει περιθώριο χρόνου ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο η νέα κυβέρνηση θα παραμείνει προσηλωμένη στις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

Να σημειωθεί ότι στις επαφές που έγιναν με την ελληνική κυβέρνηση, η EBRD είχε εκδηλώσει την πρόθεση να διοχετεύσει στο επόμενο διάστημα χρηματοδοτήσεις από 3 έως 6 δισ. ευρώ που θα κατευθύνονταν άμεσα σε ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με επιτόκια ανταγωνιστικά σε σχέση με τα ισχύοντα σε χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης. «Πως θα πετύχουμε την ανάπτυξη;» σχολίασε ο Δημήτρης Πανοζάχος. «Θα επιστρέψουμε στη δραχμή; Θα τυπώσουμε μερικά δισεκατομμύρια ευρώ, επειδή δεν θα μας δίνουν οι εταίροι μας; Ή μήπως πρέπει να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που κατάφερε σε δύο χρόνια να ανέβει από το τρίτο υπόγειο στο ισόγειο και έχει έτοιμο το σχέδιο για να ανεβαίνουμε σταθερά έναν-έναν τους ορόφους».Ετικέτες