Βασίλης Κικίλιας: από το χειρουργείο στο υπουργείο Δημοσίας Τάξης! (ΦΩΤΟ)

Loading...


Της Ανθής Βούλγαρη-Ποιος είναι ο νέος επικεφαλής της Κατεχάκη

Πριν από δύο εβδομάδες τα Παραπολιτικά, είχαν παρουσιάσει μία διαφορετική πτυχή του νέου υπουργού Δημοσίας Τάξεως, από την ώρα του καθήκοντος, στο χειρουργείο, καθώς ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας , είναι γιατρός στο επάγγελμα.Από τα έδρανα της Βουλής, στο χειρουργείο. Νέος, ωραίος και πετυχηµένος, ο Βασίλης Κικίλιας µοιράζει τον χρόνο του µεταξύ πολιτικής και χειρουργείων. 

Ο νεαρός βουλευτής, ο οποίος φαίνεται πως έχει λαµπρό µέλλον µπροστά του τόσο στον πολιτικό στίβο όσο και στην Ιατρική, µας υποδέχτηκε στην ιδιωτική κλινική όπου εργάζεται και µας ξενάγησε στο χειρουργείο.

Είναι από τις σπάνιες φορές που εµφανίζεται µε την ιατρική του ποδιά και µάλιστα στο πλευρό του γνωστού ορθοπεδικού και µέντορά του, Γιώργου Κατσιφαράκη. «Ο γιατρός αυτός ήταν ο άνθρωπος που στάθηκε η αφορµή να επιλέξω την Ιατρική ως επάγγελµά µου», λέει ο κύριος Κικίλιας και εξηγεί:

«Την εποχή που έπαιζα µπάσκετ στον Πανιώνιο, µας κούραρε ο κύριος Κατσιφαράκης. Είχε διακρίνει πως θα µπορούσα να αντεπεξέλθω στις απαιτήσεις της ιατρικής επιστήµης και πάντα µου έλεγε: “Καλός ο πρωταθλητισµός, αλλά η ζωή δεν σταµατάει στα 30. Εκεί ξεκινάει. Να σπουδάσεις, να γίνεις γιατρός”». Ετσι, ακολούθησε τη συµβουλή του κυρίου Κατσιφαράκη, παρ’ όλα αυτά η «διαδροµή» προς το χειρουργείο δεν ήταν καθόλου εύκολη. «Εχω θυσιάσει προσωπική ζωή, αρκετό ύπνο και ξεκούραση. Οταν έπαιζα στην ΑΕΚ και στον Πανιώνιο µπάσκετ, στις αποστολές µέσα στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο διάβαζα Παθολογία και Ανατοµία», θυµάται και ένα χαµόγελο νοσταλγίας σχηµατίζεται στα χείλη του. Ωστόσο, όπως δηλώνει, δεν έχει µετανιώσει στιγµή: «Αγαπώ την Ιατρική διότι µπορώ να προσφέρω. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που ασχολούµαι µε την πολιτική. ∆εν είναι καθόλου εύκολο να είσαι βουλευτής, διότι πρέπει διαρκώς να είσαι κοντά στον πολίτη και να αφουγκράζεσαι τα προβλήµατά του». Αν και ο χρόνος του λόγω χειρουργείων είναι περιορισµένος, ο ίδιος δεν θέλει να εγκαταλείψει τα κοινά. «Πολλές φορές δεν µένει καθόλου ελεύθερος χρόνος, αλλά δεν θα άφηνα τίποτα από τα δύο. Η Ιατρική είναι το επάγγελµα από το οποίο ζω, η πολιτική εκφράζει την αγάπη µου για τα κοινά», αναφέρει, ενώ δεν αποκλείει και το γεγονός κάποια στιγµή να βάλει υποψηφιότητα για δήµαρχος Αθηναίων: «∆εν λέω ποτέ “όχι”. Αλλωστε, ξεκίνησα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες που υπάρχουν».

Ο ΠΟΝΟΣ

Ενώ µιλάµε, µια κυρία τον πλησιάζει για να τον ρωτήσει τι να κάνει µε τη µέση της που πονάει. Ηρεµα και υποµονετικά, ο κύριος Κικίλιας της υπέδειξε πώς θα ανακουφιστεί και αφού τελείωσε τόνισε: «Είναι πολύ όµορφο να βοηθάς και να χαρίζεις στον συνάνθρωπό σου την αίσθηση πως δεν είναι µόνος του. Κάπως έτσι είναι για εµένα και η πολιτική».

Η ηµέρα του 40χρονου πλέον γιατρού-πολιτικού ξεκινάει νωρίς το πρωί και τελειώνει αργά το βράδυ, πάντα µε γυµναστική: «Ο αθλητισµός είναι για εµένα τρόπος ζωής, οπότε ακόµη και να γυρίσω σπίτι µου τα µεσάνυχτα, πάντα βγαίνω για τρέξιµο πριν κοιµηθώ». Οσο για τον λόγο για τον οποίο επέλεξε την ειδικότητα του ορθοπεδικού; «Ως παλιός επαγγελµατίας αθλητής, ξέρω πολύ καλά πώς είναι ο πόνος. Επίσης γνωρίζω πολύ καλά πως, όταν ένας αθλητής είναι τραυµατισµένος και δεν µπορεί να παίξει, είναι δυστυχισµένος. Ετσι αποφάσισα να ασχοληθώ µε την Ορθοπεδική και ειδικότερα µε το Sports Medicine, που δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδοµένο στην Ελλάδα».

Ο Βασίλης Κικίλιας θεωρείται από τους πλέον περιζήτητους εργένηδες. Ο ίδιος φροντίζει να κρατάει την προσωπική του ζωή µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας, παρ’ όλα αυτά δηλώνει πως θέλει να δηµιουργήσει τη δική του οικογένεια: «Προσπαθώ να µην απασχολώ κανέναν µε την προσωπική µου ζωή. Ζω όπως κάθε νέος άνθρωπος. Βγαίνω, έχω τους φίλους µου, την παρέα µου. ∆εν κρύβοµαι από τον κόσµο, αλλά δεν προκαλώ κιόλας. Θεωρώ πολύ υποκριτικό να φεύγω ταξίδια στο Ντουµπάι και να περνάω καλά και να γυρίζω στην Ελλάδα και να προσποιούµαι πως είµαι κλεισµένος στο σπίτι», λέει.

Ενώ εξετάζει µια ακτινογραφία, ζητάει τη συµβουλή του µέντορά του, του κυρίου Κατσιφαράκη. «Είναι τιµή µου να συνεργάζοµαι µε έναν άνθρωπο σαν και αυτόν», σηµειώνει ο κύριος Κικίλιας, ο οποίος µοιάζει µε υπάκουο µαθητή δίπλα στον έµπειρο δάσκαλό του.

«Εµείς κάνουµε και δωρεάν επεµβάσεις»

Οση ώρα µείναµε στην κλινική όπου εργάζεται ο Βασίλης Κικίλιας, δεν ήταν δύσκολο να διαπιστώσουµε την αγάπη που έδειχναν οι ασθενείς προς τον κύριο Κικίλια και τον δάσκαλό του. Οπως πληροφορηθήκαµε, οι δυο τους βάζουν την Ιατρική πάνω από όλα και έτσι σε αρκετές περιπτώσεις χειρουργούν χωρίς να παίρνουν χρήµατα. «Οταν ο γιατρός τιµάει τον όρκο του Ιπποκράτη, φροντίζει να µην τα µετράει όλα µε βάση τα χρήµατα.

Υπάρχουν περιπτώσεις που χρήζουν άµεσης επέµβασης. ∆εν µπορείς να αφήσεις αβοήθητο κανέναν», τονίζει ο Βασίλης Κικίλιας και σηµειώνει: «Το παν στη ζωή είναι να αγαπάς ό,τι κάνεις. Τότε βρίσκεις χρόνο και κίνητρο για όλα» 

kikilias_giatros.PNG

kikilias_giatros2.PNGΕτικέτες