Βαρουφάκης: Το βράδυ του δημοψηφίσματος ο Τσίπρας μου είπε «ήρθε η ώρα να «παραδοθούμε»»

Loading...


Σε νέες αποκαλύψεις για το τι συνέβη το βράδυ του δημοψηφίσματος και τον διάλογο που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό Le Nouvel Observateur.

«Το δημοψήφισμα δεν έγινε για να κερδηθεί αλλά για να χαθεί προκειμένου να υπάρξει μια δικαιολογία για την επερχόμενη υποταγή. Αυτό πιστεύω εγώ. Το βράδυ του δημοψηφίσματος όταν καταγράφηκε το μαγικό 62% του «όχι» εγώ ήμουν στον ουρανό. Αλλά αυτό δεν ήταν το αποτέλεσμα που ήθελε ο Τσίπρας. Ήταν ξεκαθάρο αυτό στο πρόσωπό του. Οπότε τη νύχτα αυτή είπε ότι «είναι ώρα να «παραδοθούμε»». Κι εγώ του απάντησα «όχι εγώ». Ήταν πολύ φιλικός αλλά λυπηρός ο διάλογος ακόμα και με αγάπη. Πίστευε ότι η Ελλάδα θα καταστρεφόταν αν συνεχίζαμε. Δεν είχα την ίδια άποψη. Και γι’ αυτό έφυγα» αποκαλύπτει στο περιοδικό ο πρώην ΥΠΟΙΚ.

«Ο Τσίπρας δεν πιστεύει στα βασανιστήρια αλλά ο ίδιος έπεσε θύμα βασανισμού προκειμένου να υποχρεωθεί σε υποταγή. Οπότε ο λαός προτίμησε κάποιον της δικής του γενιάς για να εφαρμόσει το Μνημόνιο από έναν συντηρητικό που θα προχωρούσε σε εφαρμογή με ενθουσιασμό» προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης.Ετικέτες