Αυτό που πραγματικά συνέβη στο χθεσινό Eurogroup

Loading...


Παίζουν τον…παπά οι Ευρωπαίοι με το κείμενο συμφωνίας δανειστών-Ελλάδος. Εδώ η συμφωνία, εκεί η συμφωνία, που είναι τελικά η συμφωνία; Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε χθες βράδυ σε κείμενο που ήταν έτοιμος να υπογράψει και το σχέδιο αυτό έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης (όχι του προγράμματος), η οποία θα οδηγούσε σε ένα τετράμηνο ενδιάμεσο πρόγραμμα (πρόγραμμα-γέφυρα) σαν ένα μεταβατικό στάδιο.

 Το κείμενο διέρρευσε χθες αργά το βράδυ και το dotnews σας το παρουσιάζει.

Πέραν αυτού όμως αναφορικά με τα όσα εξελίχθηκαν στη χθεσινή συνδρίαση του Eurogroup περισσεύει η υποκρισία και…η ανοησία. Γιατί πάλι από το “Ωσαννά” κάποιοι μεταπήδησαν εν ριπή οφθαλμού στο “Σταύρωσον” μη αντιλαμβανόμενοι τους όρους του παιχνιδιού.

Γιατί,ναι παιχνίδι είναι και οι παίκτες καλοί και γνωστοί!

Αν λοιπόν θέλει κανείς να καταλάβει τι πραγματικά συνέβη χθες το απόγευμα χωρίς προβοκατόρικες κορώνες είτε αφοριστικές είτε εθνικοπατριωτικές θα πρέπει να αντιληφθεί τα εξής:

Πρώτον οποιαδήποτε συμφωνία και αν υπάρξει πρέπει να επικυρωθεί από Σύνοδο Κορυφής. Κατόπιν είναι απαραίτητο να επικυρωθεί από κάθε ένα εκ των εθνικών κοινοβουλίων. Επομένως οι εκπρόσωποι των κομμάτων που κυβερνούν την τάδε ή τη δείνα χώρα της ΕΕ, σαφώς πιεσμένοι από τις κατά τόπους αντιπολιτεύσεις δεν μπορούν να φανούν πως υποχωρούν σε μια νεοεκλεγμένη κυβέρνηση σαν κι αυτή της Ελλάδος, γιατί θα δημιουργηθεί η εντύπωση πως παραδίδουν τα όπλα στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό των δικών τους χωρών στην εκάστοτε αντιπολίτευση, η οποία πιθανόν μιμούμενη το μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ, να λαϊκιζει για ίδιον όφελος. Το παιχνίδι που παίζεται είναι αμιγώς πολιτικό και έχει δρόμο ακόμη. Κι όλα τα υπόλοιπα είναι για δημόσια κατανάλωση….Ετικέτες