Απόσχιση της Χειμάρρας «βλέπει» η αλβανική ΕΥΠ!

Loading...


Αποσχιστικές διαθέσεις εκ μέρους της Ελλάδας εις βάρος της Αλβανίας, στο πρότυπο της Κριμαίας, διαβλέπει η αλβανική υπηρεσία πληροφοριών σύμφωνα με ενημέρωση από τον επικεφαλής της στην εκεί Βουλή, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Σε ενημέρωσή του σχετικά με την ετήσια έκθεση δράσης της Υπηρεσίας, ο επικεφαλής της Βίσο Α. Λίκα, ανέφερε:

«Εάν η νέα διοικητική διαίρεση της Αλβανίας καθορίσει τη Χειμάρρα ως μια ξεχωριστή διοικητική περιφέρεια από την Αυλώνα, τότε υπάρχει πιθανότητα οι κάτοικοι αυτής της περιοχής, υπό την επιρροή των εξτρεμιστικών ομάδων και ελληνικών πολιτικών κύκλων, να ζητήσουν ανεξαρτησία σύμφωνα με το μοντέλο της Κριμαίας στην Ουκρανία».

Πηγές από την Επιτροπή της Βουλής, που επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως η βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος του Μπερίσα, Μεσίλα Ντόντα, ρώτησε τον επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ αν γνωρίζει ότι, «αν η νέα διοικητική μεταρρύθμιση καθορίσει την Χειμάρρα ως ξεχωριστό διοικητικό διαμέρισμα υπάρχει δυνατότητα -σύμφωνα με τις πληροφορίες σας- οι κάτοικοι της να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Κριμαίας».

Η ερώτηση προκάλεσε την αντίδραση των βουλευτών του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος που ζήτησαν να απορριφθεί διότι είναι εκτός της ημερήσιας διάταξης.

Παρά την παρέμβαση αυτή, ο επικεφαλής της αλβανικής ΕΥΠ, άφησε ανοιχτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.