Έως του Αγίου Πνεύματος ο ανασχηματισμός

Loading...


Αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό ο οποίος αναμένεται να ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας ή το αργότερο ως την επομένη του Αγίου Πνεύματος, σύμφωνα με δημοσίευμα των Νέων.

Η σημαντικότερη εξέλιξη που φέρνει είναι η απομάκρυνση του Γ. Στουρνάρα που φαίνεται να οριστικοποιείται.

Αύριο Τρίτη το απόγευμα θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ, με στόχο την αποτίμηση του αποτελέσματος. Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να δοθεί μήνυμα ανανέωσης και αλλαγών στην πολιτική μετά και τα αρνητικά αποτελέσματα των Ευρωεκλογών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής προς ώρας δεν φαίνεται πιθανή η σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρά το γεγονός πως το κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος παραμένει «βαρύ» και επικρατεί προβληματισμός για τις επιδόσεις στην διπλή εκλογική αναμέτρηση.

Όπως αναφέρεται, το τελευταίο που επιθυμεί αυτή τη στιγμή ο πρωθυπουργός είναι να ανοίξει ένα εσωτερικό μέτωπο εσωστρέφειας στο κόμμα καθώς επίκειται και ο ανασχηματισμός όπου είναι δεδομένο πώς οι… δυσαρεστημένοι δηλαδή όσοι βρεθούν εκτός κυβέρνησης ή όσοι δεν επιλεγούν, θα είναι περισσότεροι από τους ικανοποιημένους.

Ως προς το «παζλ» της νέας κυβέρνησης, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων, ο κ. Βενιζέλος θα επιδιώξει να υπάρξει στην κυβέρνηση εκπρόσωπος της Κεντροαριστεράς.

Βέβαιη θεωρείται η μετακίνηση του Γ. Στουρνάρα στην ΤτΕ, ωστόσο δεν φαίνεται να τον διαδέχεται ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, καθώς θεωρείται πολύτιμος για το Μαξίμου. Αλλαγές αναμένονται και στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Επίσης βέβαιη θεωρείται και η μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη, καθώς και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.