Ο Ιεροσολύμων Θεόφιλος συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας

Στις 7 Ιουνίου ο πρέσβης της Ρωσίας στο Ισραήλ Α. Βίκτοροφ έγινε δεκτός από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλο Γ΄.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής της Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αποστολής στην Ιερουσαλήμ αρχιμανδρίτης Αλέξανδρος Γέλισοφ και ο ταμίας της Αποστολής ιερομόναχος Αθανάσιος Μπούκιν, μεταδίδει η ιστοσελίδα της Αποστολής.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν θέματα αλληλεπιδράσεως του κράτους και των θρησκευτικών ομολογιών στο πλαίσιο της εμπέδωσης της πνευματικής ενότητας των ορθοδόξων χριστιανών.

Επισημάνθηκε η σημασία της διατηρήσεως του ιστορικώς διαμορφωθέντος καθεστώτος στο έδαφος του Ισραήλ. Επίσης δόθηκε προσοχή στα ζητήματα κατοχυρώσεως της ασφάλειας των ορθοδόξων θρησκευτικών εγκαταστάσεων στους Αγίους Τόπους, υπό το πρίσμα μεταξύ άλλων των διεκδικήσεων της οργάνωσης «Ατερέτ Κοχανίμ» επί των ξενώνων, που ευρίσκονται στις Πύλες της Γιάφας της Παλαιάς Πόλεως Ιερουσαλήμ στη «διαδρομή των προσκυνητών» προς τον Πανάγιο Τάφο. Η ρωσική πλευρά εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση στη θέση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων επί του θέματος.

Όπως ανακοίνωσε το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας ο Α. Βίκτορωφ τόνισε με έμφαση την απαρέγκλιτη προσήλωση της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέρ της προστασίας των χριστιανών της Μέσης Ανατολής.