Η Εορτή του Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη εορτάστηκε το Γενέθλιο της Θεοτόκου στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στη Μονή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Πέμπτην, 8ην / 21ην Σεπτεμβρίου 2017, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η μνήμη του Γενεθλίου της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας.

Κατά την εορτήν ταύτην η εκκλησία αναμιμνήσκεται ότι η Θεοτόκος εδόθη υπό του Θεού ως καρπός κοιλίας εις τους ατέκνους το πριν γονείς αυτής, Ιωακείμ και Άνναν, διακαώς δε προσευχομένους, διά τούτο και αναδειχθέντας Θεοπάτορας.

Το γεγονός τούτο εωρτάσθη εις τον εν τη Αγιοταφιτική Αδελφότητι μοναστηριακόν Ναόν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, προσευχομένων της Α.Θ.Μ. του Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και των Αγιοταφιτών Πατέρων.

Ωσαύτως εωρτάσθη τούτο και εις το εν Γεθσημανή Θεομητορικόν Μνήμα δι᾽ Αρχιερατικής Λειτουργίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου.

Ουχ ήττον εωρτάσθη και εις την εν ερήμω της Ιουδαίας Ιεράν Μονήν Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών, ένθα είχον κτήμα και απεμονούντο και προσηύχοντο οι Άγιοι Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα υπέρ ευτεκνίας αυτών και ένθα το Πατριαρχείον διατηρεί Σκήτην επ᾽ ονόματι της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης.