Τιμητική διάκριση για τον Βεροίας Παντελεήμων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Με την ανώτερη τιμητική διάκριση του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου τιμήθηκε από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο Μητροπολίτης Βεροίας Παντελεήμων…

Αναλυτικά: 

Την Πέμπτην, 6ην /19ην Φεβρουαρίου 2015, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος απένειμεν εις τον εν τη Αγία Γη εις προσκυνηματικήν περιοδείαν ευρισκόμενον μεθ’ ομάδος προσκυνητών της Μητροπόλεως αυτού Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα την τιμητικήν διάκρισιν του Ανωτέρου Ταξιάρχου του Τάγματος των Ιπποτών του Παναγίου Τάφου.

Η απονομή της τιμητικής διακρίσεως ταύτης έλαβε χώραν εις μία σεμνήν τελετήν εν τω Πατριαρχείω εις αναγνώρισιν, ως είπεν ο Μακαριώτατος, της προσφοράς του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βεροίας εις την πρόοδον της εκκλησιαστικής ζωής και της επιστήμης της θεολογίας της Καινής Διαθήκης διά της καθ’ έκαστον έτος καθιερώσεως του θεσμού των «Παυλείων» και της προσφοράς αυτού εις το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων διά της αναλήψεως προσκυνηματικών περιοδειών εις την Αγίαν Γην ως και η παρούσα.

Συγκεκινημένος, ευχαριστών τον Μακαριώτατον, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας υπεσχέθη Αυτώ ότι θα συνεχίση ενδυναμούμενος έτι πλέον εκ της απονομής αυτώ της τιμητικής διακρίσεως ταύτης διά την ανύψωσιν της πνευματικής ζωής εις τα μέλη της θεοσώστου Μητροπόλεως αυτού και θα συνεχίση τας ενεργείας αυτού διά την ενίσχυσιν του αγώνος της Σιωνίτιδος Μητρός των Εκκλησιών εις την Ορθόδοξον αυτής μαρτυρίαν εν τη Αγία Γη. 

 Ετικέτες