Τα Θεοφάνεια στον Ναό της Αναστάσεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Επίκεντρο των εορτασμών ήταν ο Πανίερος Ναός της Αναστάσεως.

Το ανακοινωθέν του Πατριαρχείου αναφέρει:

Την Τρίτην, 6ην / 19ην Ιανουαρίου 2016, εωρτάσθη υπό του Πατριαρχείου η εορτή των Επιφανείων.

Την πρωΐαν της ως άνω ημέρας, ήρχισε η κυριώνυμος εορτή των Θεοφανείων διά της από του Πατριαρχείου και από της κλίμακος του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου καθοδου της Πατριαρχικής Συνοδείας εις τον Πανίερον Ναόν της Αναστάσεως.

Ενταύθα πρώτον έλαβε χώραν παρά την Αγίαν Αποκαθήλωσιν η υποδοχή του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου υπό των ενδεδυμένων ιερέων και η προσκύνησις υπό του Μακαριωτάτου και των Αρχιερέων.

Εν συνεχεία έλαβε χώραν η προσκύνησις υπό του Μακαριωτάτου, των Αρχιερέων και των Ιερέων εις τον Πανάγιον και Ζωοδόχον Τάφον του Κυρίου.

Εν συνεχεία έλαβε χώραν η είσοδος εις το Καθολικόν και εψάλησαν αι Καταβασίαι και «έλαβον καιρόν» και ενεδύθησαν οι ιερείς, ως και ο Μακαριώτατος «έλαβε καιρόν και οι Αρχιερείς. Μετά τούτο έλαβε χώραν η τελετή του Μεγάλου Αγιασμού υπό του Μακαριωτάτου , συνιερουργούντων Αυτώ των Αρχιερέων και των Ιερέων και ηγιάσθησαν οι πιστοί διά του Τιμίου Σταυρού, διά του ραντισμού και διά της πόσεως του ηγιασμένου ύδατος.

Του Αγιασμού τελεσθέντος, ήρξατο η θεία Λειτουργία εις τον Πανάγιον Τάφον του Κυρίου, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Πατρός ημών και Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου και συλλειτουργούντων Αυτώ του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου, του Γέροντος Αρχιγραμματέως, Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κωνσταντίνης κ. Αριστάρχου, του Γραμματέως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Λύδδης κ. Δημητρίου, του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Σεβαστείας κ. Θεοδοσίου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Ζάμπιας κ. Ιωακείμ και των Αγιοταφιτών, Ιερομονάχων και Ιερέων, του Αρχιδιακόνου π. Ευλογίου και των Ιεροδιακόνων π. Μάρκου και π. Αναστασίου, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδος εις τα Ιεροσόλυμα κ. Γεωργίου Ζαχαριουδάκη και ευλαβική συμμετοχή πολλού πιστού λαού εξ εντοπίων προσκυνητών, μοναχών και μοναζουσών και ψαλμωδία βυζαντινή υπό του Πρωτοψάλτου του Ναού της Αναστάσεως Αρχιμανδρίτου π. Αριστοβούλου.

Της θείας Λειτουργίας πληρωθείσης, ηκολούθησε η άνοδος εις τα Πατριαρχεία, ένθα ο Μακαριώτατος προσεφώνησε την Ιερατικήν ομήγυριν και το εκκλησίασμα ευχόμενος, όπως ο φωτισμός του υπό του Ιωάννου του Προδρόμου βαπτισθέντος Κυρίου ημών Ιησού Χριστού φωτίζη πάντας ημάς.

2001jer (1).JPG
2001jer (2).JPG
2001jer (3).JPG
2001jer (4).JPG
2001jer (5).JPG
2001jer (6).JPG
2001jer (7).JPG
2001jer (8).JPG
2001jer (9).JPG
2001jer (10).JPG
2001jer (11).JPG

 Ετικέτες