Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες των Αραβόφωνων για τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο

Loading...


Για δεύτερη εβδομάδα στη σειρά, μεγάλος αριθμός πιστών από την Αραβική Ορθόδοξη Εκκλησία διαμαρτύρονται για την τακτική που ακολουθείται από το ΕλληνΟρθόδοξο Πατριαρχείο στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ζωοδόχου Πηγής στο Dibbeen,επαναβεβαιώνοντας παράλληλα την απόλυτη υποστήριξή τους για τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο Atallah.

 Τα μέλη της Εκκλησίας θεωρούν τις αποφάσεις του Πατριάρχη Θεόφιλου να «εξορίσει» τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο, ιδρυτή του πρώτου μοναστηριού στην Ιορδανία, ως κακόβουλες.

Στην τελευταία διαμαρτυρία αξιοσημείωτη ήταν η παρουσία νυν και πρώην μελών του ιορδανικού κοινοβουλίου, Χριστιανών και μη.

Οι βουλευτές κατήγγειλαν την παρέμβαση της κυβέρνησης στα εσωτερικά της εκκλησίας και την αδυναμία της να εφαρμόσει τον νόμο 27 του 1958, ενώ αναφέρουν πως οι αποφάσεις του Πατριάρχη δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Εκκλησίας και είναι σε πλήρη αντίθεση με τις απαιτήσεις των πιστών.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας οι πιστοί ανάρτησαν πανό στήριξης για το μοναστήρι και για τον Αρχιμανδρίτη Χριστόφορο.Ετικέτες