Ο Πατρ.Ιεροσολύμων απένειμε τίτλους αποφοίτησης στους μαθητές του σχολείου του Πατριαρχείου (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Loading...


Το απόγευμα του Σαββάτου, 16ης Μαΐου 2015, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος υπό του Πατριαρχικού Επιτρόπου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καπιτωλιάδος κ. Ησυχίου και άλλων Αγιοταφιτών, μετέβη εις το χωρίον των Ποιμένων – Μπειτ Σαχούρ, πόλιν προσκειμένην τη Βηθλεέμ, οι Ποιμένες της οποίας ωδηγήθηsαν υπό των εν ουρανώ αγγέλων και προσεκύνησαν τον σαρκί τεχθέντα Κύριον ως βρέφος εσπαργανωμένον και κείμενον εν τη φάτνη.

Εις την πόλιν ταύτην της Παλαιστινιακής Αυτονομίας, διατηρεί ακμάζουσαν Ελληνορθόδοξον Αραβόφωνον Κοινότητα το Πατριαρχείον Ιεροσολύμων και πλήρες Σχολείον, Νηπιαγωγείον, Δημοτικόν, Γυμνάσιον και Λύκειον εις το οποίον διδάσκουν 53 καθηγηταί και φοιτούν 550 διδασκόμενοι.

Εις την Σχολήν ταύτην εγένετο δεκτός ο Μακαριώτατος και η συνοδεία Αυτού υπό του Διευθυντού της Σχολής κ. Τζώρτζ Σαχάδε, των καθηγητών, του εφημερίου εις την κώμην ταύτην και εκπροσώπου των Μ.Μ.Ε. του Πατριαρχείου εις την Αραβικήν π. Ήσσα Μούσλεχ και των γονεών και συγγενών αυτών.
Ενταύθα εις καλώς διωργανωμένην τελετήν ο Μακαριώτατος απένειμε τους τίτλους εις τους 23 αποφοίτους, προσφωνών αυτούς διά της κάτωθι προσφωνήσεως Αυτού αραβιστί ευλογών αυτούς και ευχόμενος καλήν φοιτητικήν και επαγγελματικήν σταδιοδρομίαν.