Κατάμεστος ο Ναός του Αγίου Γεωργίου στη Ρουμανία παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων (ΦΩΤΟ)

Loading...


Μπροστά σε εκατοντάδες πιστούς ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του αγίου Γεωργίου του νέου στη Ρουμανία.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ο Παναγιώτατος συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ρουμανίας αλλά και τον Ελληνα Πρέσβη στη βαλκανική χώρα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: «Την Κυριακήν, 13ην / 26ην Οκτωβρίου 2014, η Α.Θ.Μ. ο Πατήρ ημών και Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος προεξήρξεν ως χοροστατών της θείας Λειτουργίας εις τον Ιερόν Ναόν του αγίου Γεωργίου του Νέου, τον εγκαινιασθέντα υπό του μακαριστού Πατριάρχου Ιεροσολύμων Χρυσάνθου την 29ην Ιουνίου 1707, λειτουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου κ. Σιλουανού Αντιπροσώπου του Πατριαρχείου της Ρουμανίας εις Ουγγαρίαν, ιερέων της Ρουμανικής Εκκλησίας και διακόνων.

Κοινωνήσας των Αχράντων Μυστηρίων, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, προσεφώνησε το εκκλησίασμα διά της κάτωθι προσφωνήσεως Αυτού αγγλιστί, ίδε ηλεκτρονικόν σύνδεσμον: http://www.jp-newsgate.net/en/2014/10/26/9647

Επιδίδων προς ανάμνησιν της επισκέψεως Αυτού φιλντισένιον κατεσκευασμένον εις Βηθλεέμ σταυρόν ευλογίας και εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης.

Τον Μακαριώτατον αντεφώνησεν ο Προιστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος π. Αιμίλιος Κρεμιζάρο και αντιπροσέφερεν Αυτώ επιτραχήλιον και ωμόφορον. Ευθύς αμέσως ο Μακαριώτατος, μετά δυσκολίας μεγάλης και κινδύνου εκ του συνωστισμού εξήλθε του Ναού, καθ᾽ως ο υπερπληρώσας τον Ναόν ευσεβής λαός ηγωνίζετο να λάβη την ευλογίαν Αυτού, ήντινα και έλαβον οι προφθάσαντες.

Μετά τούτο ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων έλαβε μέρος εις τον εγκαινιασμόν του Οίκου Ευγηρίας, έργου της ενορίας του μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού του 18ου αιώνος του Αγίου Σιλβέστρου. Εις την τελετήν ταύτην ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων εις ανάμνησιν της επισκέψεως Αυτού προσέφερεν φιλντισένιον σταυρόν ευλογίας και εικόνα της Θεοτόκου Ιεροσολυμιτίσσης.

Την μεσημβρίαν της ημέρας ταύτης Μακαριώτατος Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ παρέθεσε γεύμα εις το Πατριαρχείον Ρουμανίας εις τον Μακαριώτατον Πατριάρχην Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλον και την Συνοδείαν Αυτού.

Το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων έδωσε συνέντευξιν εις τον ραδιοτηλεοπτικόν σταθμόν του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Το εσπέρας, ο Έλλην Πρέσβυς εις την Ρουμανίαν εξοχώτατος κ. Βασιλοκωνσταντάκης παρέθεσε δείπνον προς τιμήν του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων και της Συνοδείας Αυτού».

27jerus-rom.jpg
27jerus-rom1.jpg
27jerus-rom2.jpg
27jerus-rom3.jpg
27jerus-rom4.jpg
27jerus-rom5.jpg
27jerus-rom6.jpg
27jerus-rom7.jpg
27jerus-rom8.jpg
27jerus-rom9.jpg


Ετικέτες